aleho
pietricica turism

pescari* În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat, la data de 21 aprilie, trei tineri de 18, 22 și 23 de ani, toți din comuna Letea Veche, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt calificat. Din cercetările polițiștilor a rezultat că în noaptea de 16/17 aprilie,cei în cauză s-au deplasat pe malul râului Siret, unde se aflau la pescuit alte trei persoane de 26, 32 și 50 de ani, din municipiul Bacău. Între cele două grupuri ar fi avut loc discuții în contradictoriu în timpul cărora, tânărul de 26 de ani a fost agresat. Cele trei persoane din municipiul Bacău au plecat și au lăsat în urmă barca pneumatică și sculele de pescuit pe care le aveau asupra lor, dar au revenit după aproximativ 15 minute, moment în care au constatat lipsa bărcii pneumatice, în valoare de 2.000 de lei. Barca pneumatică și motorul acesteia au fost ascunse de bănuiți pe raza comunei Gioseni și au fost recuperate de polițiști. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

* Polițiștii au depistat, la data de 21 aprilie, un bărbat de 31 de ani, din comuna Dofteana, față de care a fost emis de către Judecătoria Onești un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Cel în cauză a fost condamnat la un an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

* La data de 21 aprilie, pe stradaGarofiţei, din municipiul Bacău, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la secţia UPU a Spitalului Judeţean Bacău, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

* La data de 22 aprilie, în jurul orei 02:30, un bărbat de 44 de ani, din Bacău, a sesizat prin 112 faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiu a fost victima infracțiunii de tâlhărie. Polițiștii s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului și în urma investigațiilor efectuate în zonă, au depistat patru persoane de sex masculin cu vârste de 13, 16, 18 și 30 de ani, bănuiți de comiterea faptei. Din cercetări a rezultat că la data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 02.30 cei în cauză ar fi acostat persoana vătămată, pe care ar fi lovit-o și deposedat-o de un portofel și telefonul mobil. Prejudiciul a fost recuperat parțial. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. (Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Bacău)