accident genericaTânără accidentată pe trecerea de pietoni

La data de 03.03.2015, în jurul orei 19:00, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier cu victimă pe strada Calea Republicii din Bacău. Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiști a rezultat că un bărbat de 65 de ani, din comuna Răcăciuni, care conducea un autoturism pe strada Calea Republicii, la intersectia cu strada Aviatorilor nu a respectat semnificatia culorii roșu a semaforului electric aflat in functiune și nu a acordat prioritate de trecere unei tinere de 19 ani, care se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal la culoarea verde a semaforului electric. In urma evenimentului rutier tânăra de 19 ani a primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, fără a necesita internarea. Atât conducătorul auto cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezulatele au fost negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Alcoolul la volan produce… pagube

La data de 03.03.2015, în jurul orei 12:00, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Erou Cipria Pintea din municipiul Bacău. Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 33 de ani din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Mărășești, la intersecția cu strada Erou Ciprian Pintea, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a acroșat un autoturism care se afla oprit la semafor în coloană pentru a efectua viraj stanga către strada Erou Ciprian Pintea. În urma impactului vehiculul lovit a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa. Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat valoare pozitivă, respectiv 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 33 de ani. În urma evenimentului rutier nu s-au înregistrat victime omenești. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului.

Bănuiți de tâlhărie, depistați și reținuți

În urma investigațiilor efectuate polițișltii au depistat la data de 3 martie a.c. un tânăr de 18 ani și un minor de 16 ani, ambii din Bacău, bănuiți de săvârșirea unor fapte penale. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că la data de 25 februarie a.c., în jurul orei 14:30, cei în cauză ar fi acostat o persoană de sex feminin de 27 de ani care se deplasa pe strada Vasile Alecsandri din Bacău, pe care ar fi deposedat-o de un telefon mobil în valoare de 1.300 de lei. Bunul sustras a fost recuperat și restituit părții vătămate. Față de cei doi s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Cercetările continuă în vederea stabilirii intregii activități infracționale a celor doi bănuiți.

Posesor de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, depistat

Polițiștii au depistat la data de 3 martie a.c., in comuna Blăgești, un bărbat de 37 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Piatra Neamț. Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Relaţii Publice IPJ Bacău

Articolul precedentNEAMŢ: Roxana PERIE, campioană naţională
Articolul următorNEAMŢ: Prinsă în Italia, eliberată la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.