0:00

Bacalaureat – sesiunea specială: proba obligatorie a profilului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 22 mai, se desfășoară proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2024 – sesiunea specială.

Această sesiune este dedicată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2024.

Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică susțin examenul la matematică, iar cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) dau examen la istorie.

Timpul de lucru este de 3 ore. Subiectele și baremele vor fi publicate la ora 15:00 pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Joi, 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, conform calendarului oficial.

Primele rezultate pentru cei 185 de elevi înscriși la nivel național vor fi afișate pe 31 mai, până la ora 12. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12 și 14. Calendarul complet pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat îl găsiți aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn concurs ce formează viitori salvatori. „Cu viața mea apăr viața!”
Articolul următorPercheziții într-un caz de furt calificat și tăinuire
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.