Sesiunea de toamnă a bacalaureatului începe luni, 20 august și se va desfășura în trei centre organizate de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț. S-au înscris 1.007 elevi care vor susține probele scrise în Piatra Neamț – la Liceul Tehnologic Economic Administrativ, în Roman – la Colegiul Național „Roman Vodă” și în Târgu Neamț – la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”.

În timpul examenului scris, elevii nu au voie să vorbească între ei, să aibă asupra lor caiete, manuale, telefoane mobile, tablete, căști, toate obiectele personale trebuind să fie predate, spre păstrare într-o cameră special amenajată, înainte de intrarea în sala de examen. Prezentarea la examen se face în intervalul orar 7:30-8:30, cu un act de identitate valabil, pentru scris trebuie folosit pix sau stilou cu cerneală sau pastă de culoare albastră. Desenele se fac doar în creion, la matematică și geografie elevii pot folosi instrumente de desen. Sălile de examen trebuie să fie dotate cu sistem de supraveghere video funcțional.

Prima probă scrisă este cea la limba și literatura română, în 20 august, urmată de cea la limba maternă. Miercuri, 22 august, are loc proba obligatorie a profilului – la matematică pentru absolvenții de real și la istorie pentru elevii de la uman. Joi, 23 august, are loc proba scrisă la alegere a profilului, pentru real elevii putând opta între informatică, fizică, chimie sau biologie, iar la profilul uman între geografie sau științe socio-umane. Între 24 și 31 august se desfășoară probele orale de competențe lingvistice și digitale. Rezultatele se afișează pe 1 septembrie, până la ora 12:00. Contestațiile se depun în aceeași zi, între orele 12:00-16:00, iar rezultatele finale sunt publicate pe 6 septembrie. (C.I.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO AMICAL Energia Pângăraţi-Arsenal Văleni 7-2 (4-1)
Articolul următorTips&tricks de organizare a unei petreceri de botez in tendinte!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.