Astăzi, 12 iunie și joi, 13 iunie se desfășoară ultima probă de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă modernă. Sunt 3.143 de absolvenți de liceu din Neamț care s-au înscris la această probă. Calendarul examenului de bacalaureat din acest an a fost modificat prin ordinul ministrului Educației și probele de competențe lingvistice și digitale au fost mutate din cursul anului școlar, la finele acestuia.

Probele scrise încep pe 1 iulie, cu limba și literatura română, probă la care s-au înscris 3.479 de absolvenți. Urmează pe 3 iulie proba la matematică sau istorie, la care s-au înscris 3.553 de absolvenți și în 4 iulie este proba la alegere pe profile, la care s-au înscris 3.576 de absolvenți. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, imediat pot fi depuse contestații între orele 12-16 și rezultatele finale vor fi aflate pe 13 iulie.

La prima sesiune de bacalaureat s-au înscris 3.725 de absolvenți, dintre care 3.358 din seria curentă și 367 din promoțiile anterioare. Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț este centru zonal de evaluare pentru examenul din 2019. Arondarea școlilor este stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat. (C.I.)