Proba scrisă la limba și literatura română este prima din calendarul bacalaureatului de astăzi, 20 iunie. Absolvenții sunt așteptați să intre în săli între orele 7.30-8.30, cu pix sau stilou de culoare albastră și actul de identitate, fără alte obiecte și care le-ar atrage eliminarea din examen. Proba durează 3 ore din momentul distribuirii subiectului.

Din Neamț s-au înscris 3.235 de liceeni, din care 3.005 din această promoție și 230 din serii anterioare, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț. Candidații sunt arondați în 11 centre de examen. Centre zonale de evaluare sunt la Piatra-Neamț – Colegiul Național „Gheorghe Asachi” și Colegiul Tehnic Forestier, la Roman – la Liceul cu Program Sportiv și la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” și la Târgu Neamț – la Școala Gimnazială Domnească.

Pentru orice fel de informații și pentru sesizarea de nereguli legate de organizarea și desfășurarea bacalaureatului în Neamț există numărul de telefon 0800.816.233 pus la dispoziție de IȘJ Neamț.

Primele note vor fi publicate, anonimizat, în data de 27 iunie, până în ora 12 și contestațiile se pot depune în aceeași zi până la ora 18. Rezultatele finale ale sesiunii de vară vor fi afișate în data de 1 iulie. Media minimă de promovare este 6.

C.I.

Articolul precedentTragedii la scăldat: două persoane s-au înecat
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Depresia post-partum este o problemă pe care nu mai trebuie să o ignorăm”