Săptămâna debutează cu startul examenului de Bacalaureat, astăzi, 25 iunie, fiind prima probă, la limba și literatura română.

Proba începe la ora 9, iar elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Ministerul Educației a anunțat că va afișa subiectele și baremul de corectare pe deja celebrul site edu.ro.

Potrivit calendarului, după proba de limba și literatura română, Bacalaureatul continuă marți, cu proba de limbă și literatură maternă, iar miercuri cu cea obligatorie a profilului. Ultima verificare scrisă din sesiunea iunie-iulie este programată pentru joi, când candidații trebuie să rezolve subiectele la proba la alegere a profilului și specializării.

Anul trecut, candidații de la profilul uman, au avut ca subiecte un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, elaborarea unui text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică și redactarea unui eseu, de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda.

Primele rezultate ale actualei sesiuni de bacalaureat vor fi afișate pe 4 iulie, la centrele de examen, dar și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la ora 12. Candidații pot depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12-16, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 9 iulie.

La probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat, accesul în săli se va face între 7.30 și 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, folosind numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor numai creion negru.

Toate sălile de examen vor fi supravegheate video și audio, iar candidaților nu le este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi nici cu telefoane mobile sau orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.

Pentru a promova examenul, candidații trebuie să obțină o medie de cel puțin 6. Cei care nu vor obține minimul vor avea la dispoziție sesiunea de toamnă. Calendarul acesteia este următorul:

10-13 iulie: înscrierea candidaților
27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
20 august: limba și literatura română la bacalaureat 2018 – proba Ea) – proba scrisă
21 august: limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
24 și 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D
30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12) și depunerea contestațiilor (orele 12-16)

6 septembrie: afișarea rezultatelor finale la bacalaureat 2018. (ZCH News)

Articolul precedentL5 Final de stagiune * Bravo, Vulturul şi Ozana – pe podium
Articolul următorComunicat Apa Serv: fără apă mâine la Piatra Neamț, Roznov, Săvinești, Dumbrava Roșie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.