0:00

BACALAUREAT 2015 / MODELE DE SUBIECTE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Educaţiei a publicat astăzi, 12 ianuarie, modelele de subiecte pentru BACALAUREAT 2015, pe care profesorii le vor folosi la clasă pentru a-i pregăti pe elevi. În primăvară elevii de la clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine al doilea an la rând simulare naţională pentru bacalaureat. Ministerul a lansat astăzi, 12 ianuarie, site-ul subiecte2015.edu.ro, unde a publicat modelele de subiecte pentru examenele naţionale de anul viitor – Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Elevii de la clasele a XI-a şi a XII-a ar urma să susţină şi o simulare naţională, la fel ca anul trecut. În ceea ce priveşte subiectele de la limba română, proba scrisă unde elevii au cele mai mari probleme în ultimii ani, profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” spune că “nu este nimic nou sub soare, subiectele fiind de dificultate medie”.

”E adevărat că la primul subiect sunt autori noi, pe care nu îi fac la clasă, dar cerinţele sunt aproape identice”, a adăugat Stanca.

Cât despre ultimul subiect, eseul, modelul pentru Bac 2015 prevede cerinţe legate de roman. La Bac 2014 în vară, elevii au primit la ultimul subiect, la ambele sesiuni, poezia, ceea ce a fost o surpriză având în vedere că şi în 2013, tot poezia a picat la ambele sesiuni. 

 Calendar Bacalaureat 2015

 Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, înscrierea pentru examenul de maturitate de anul viitor va avea loc între 25 – 29 mai, probele orale au loc în perioada 8 – 26 iunie, iar în săptămâna 29 iunie – 3 iulie au loc probele scrise. Examenul de Bacalaureat 2015 se va desfăşura conform Metodologiei care a funcţionat şi anul acesta,  deci camerele video se menţin în sălile de examen, iar absolvenţii de liceu eliminaţi din Bac nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiuni de examen.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015 – Sesiunea iunie-iulie 2015 25 – 29 mai – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen 29 mai – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a 8 – 10 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română 10 – 12 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă 15 – 19 iunie – Evaluarea competenţelor digitale 22 – 26 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională Probele scrise: 29 iunie – Limba şi literatura română 30 iunie – Limba şi literatura maternă 1 iulie –  Proba obligatorie a profilului 3 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării 6 iulie –  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) 6 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00) 7 – 9 iulie – Rezolvarea contestaţiilor 10 iulie – Afişarea rezultatelor finale.

 Modele de subiecte se pot consulta la adresa de internet http://subiecte2015.edu.ro/2015/bacalaureat/

Articolul precedentPus sub control judiciar de DNA / Liberalul Chiuariu s-a autosuspendat din PNL
Articolul următorSUCEAVA: Prefectul Sinescu în atenția DNA
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.