Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizările emise vineri, 3 iulie, până duminică, 5 iulie. CODUL PORTOCALIU este valabil în intervalul 4 iulie, ora 12:00-5 iulie, ora 4:00. „Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Munteniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70-90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp”, potrivit ANM.

CODUL GALBEN este valabil în intervalul 4 iulie, ora 10:00-5 iulie, ora 10:00. „În intervalul menționat, în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar local și în regiunile estice și sudice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40-60 l/mp”, mai menţionează meteorologii.

De asemenea, este în vigoare şi o informare meteorologică, pentru intervalul 5 iulie, ora 10:00-7 iulie, ora 10:00. „În cea mai mare parte a țării, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp. În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 35-36 de grade. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, precizează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentGala premiilor UNITER 2020 a fost amânată pentru luna septembrie
Articolul următorRisc crescut de inundații, cod portocaliu până mâine, 5 iulie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.