Administrația Națională de Meteorologie anunță că zilele de caniculă de la acest început de week-end vor fi întrerupt pe alocuri de instabilitate atmosferică și finalul de week-end în partea de est a țării ar putea fi marcat de ploi.

O avertizare generală a ANM pentru acest week-end menționeaz: Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă”.

Avertizări meteo de instabilitate atmosferică și caniculă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, o avertizare meteo cod galben de „instabilitate atmosferică” este în vigoare astăzi, 22 iunie, între orele 11.00 – 22.00 pentru partea de vest a județelor Neamț, Suceava și Bacău: „În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: Începând de vineri seară (23 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara”, menționează comunicatul ANM.

Z.C.

Articolul precedentFOTO&VIDEO Luminile de întâlnire sunt obligatorii și ziua, pe toate drumurile publice; până pe 13 iulie nu se aplică sancțiuni
Articolul următorTânăr condamnat la închisoare pentru trafic de stupefiante
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.