Meteorologii au emis o atenționare de vreme instabilă valabilă de astăzi, 28 iunie până marți, 30 iunie, ora 10, cu ploi torențiale, grindină și vijelii.

Furtunile revin și pentru intervalul 28 iunie, ora 13 – 29 iunie, ora 2 este o avertizare cod portocaliu pentru județele Neamț, Suceava și Botoșani, ca și pentru celelalte zone din harta Administrației Naționale de Meteorologie. Sunt anunțate averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Rămâne perioada 29 iunie, ora 10 – 30 iunie, ora 10, cu avertizare cod galben pentru zonele de deal și de munte, precum și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova. Sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.Disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

(C.I.)

Articolul precedentBărbat căzut de pe un pod, la Cracăul Negru
Articolul următorBeat și fără permis, un tânâr se plimba cu o mașină furată