0:00

Avertisment pentru beneficiarii cardurilor de energie: banii trebuie folosiți până pe 27 decembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii beneficiari ai cardurilor de energie trebuie să știe că sumele cu care acestea sunt încărcate trebuie folosite curând pentru că expiră. Avertismentul vine de la Compania Națională Poșta Română care anunță că aceste carduri expiră de Crăciun. „Cu ajutorul cardurilor de energie puteți plăti factura la energie termică și curent electric, însă aceste carduri expiră la data de 27 decembrie 2023. Din acest motiv, vă încurajăm să le utilizați până la această dată. Verificați soldul rămas pe card și asigurați-vă că îl utilizați integral înainte de data de expirare”, conform unui comunicat al Companiei Naționale Poșta Română.

De menționat este faptul că banii acordați cu titlu de sprijin pentru plata facturilor la energie termică sau energie electrică nu mai pot fi folosiți după data de expirare a instrumetelor de plată. Cardurile pot fi folosite direct la poștaș, prin intermediul dispozitivelor mobile; online, aici; la orice oficiu poștal (în mediul urban) sau la oficiul poștal pe raza căruia își are domiciliul beneficiarul (în mediul rural).

Conform normelor legale în vigoare, cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru: energie electrică; energie termică în sistem centralizat; butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic-gătit); gaze;  lemne pentru foc; păcură, peleți și alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguș).

(G.S.)

Foto: Poșta Română

Articolul precedentTrufe în valoare de 66.000 de lei confiscate la Tupilați
Articolul următorRemedierea situației prin care elevi cu medii sub 5 se califică la bursa de merit
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.