0:00

Avertisment de la Poliția Locală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă primul episod de iarnă mai aspră, Poliția Locală Piatra Neamț își face datoria și anunță că se pot aplica sancțiuni pentru necurățarea trotuarelor acoperite cu gheață sau zăpadă ori neîndepărtarea țurțurilor de la acoperișuri. Cei care ignoră aceste obligații trebuie să știe că amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, iar agenții economici pot fi sancționați cu sume între  1.000 și 2.000 de lei.

Instituțiile publice, operatorii economici, persoanele juridice, asociațiile de proprietari/locatari, persoanele fizice-proprietari sau chiriași ai apartamentelor din condominii, deținătorii de imobile (persoane fizice sau juridice) precum și cetățenii sunt obligați să îndepărteze  zăpada și gheața pentru a permite accesul în siguranță pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Zăpada și gheața rezultate din curățare se depozitează la o distanță de 30 de cm de bordura carosabilului, pe trotuar. În imobilele în care funcționează societăți comerciale, obligația le revine acestora. Nu se admite aruncarea zăpezii din curți, pe străzi și trotuare. Țurțurii de la streașină se vor curăța în condiții de siguranță“, anunță Poliția Locală Piatra Neamț.

(G.S.)

Foto: Poliția Locală Piatra Neamț

Articolul precedentNeamț – câți mai suntem, câți mai muncim. Primele detalii după recensământ
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Este foarte important să le transmitem copiilor noștri că VIOLENȚA nu este niciodată o soluție!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.