incendiu Valeni 02În seara de 29 septembrie, după lăsarea întunericului, pompierii care au fost anunţaţi că au o intervenţie la Toşorog, Bicazu Ardelean, au avut parte de o adevărată aventură.

La intervenţie s-au dus 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bicaz, cu o autospecială. Numai că nicio maşină n-a putut ajunge în grădina în care ardea grajdul, singura cale de acces fiind o cărare.

“Forţele au acţionat cu materiale de primă-intervenţie (lopeţi, furci şi găleţi de apă dintr-un pârâu din apropiere), având în vedere că autospecialele au fost lăsate la 700 de metri de locul incendiului”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 23. Au ars grajdul din lemn, acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, două tone de fân şi 1,5 mc scândură. Totul s-a întâmplat din cauza unei ţigări aprinse aruncate neglijent. (C. MIRCEA)

Articolul precedentDNA: Procuror deferit justiţiei pentru luare de mită!
Articolul următorExpoziţia Taberei de arte plastice “Victor Brauner”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.