0:00

Aventuri cu valutistul Ghineţ şi Poliţia locală, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cetăţean onest de felul lui, Florin Ghineţ, atât de cunoscut pietrenilor încât ar putea deveni o atracţie turistică în zona Central – Petrodava unde funcţionează, a avut un incident – relevant pentru viaţa veselă din România – cu doi poliţişti locali, care l-au amendat pentru parcare neregulamentară. Strigând că are dreptul să semneze procesul verbal şi că martorul scris pe hârtie de pixul “localilor”, nu există în fapt, Ghineţ aproape s-a urcat pe maşina de poliţie, încercând s-o oprească. O manevră rapidă şi curajoasă a poliţistului de la volan, care a dat în marşarier, a rezolvat problema. Autoturismul a făcut o “buclă” şi a dispărut de la “locul faptei”, lăsându-l pe cetăţeanul Ghineţ cu ochii în soare şi cu înjurătura între dinţi.

”Dl. Florin Ghineț a fost amendat pentru staționarea interzisă. Când a găsit procesul verbal, dumnealui a devenit recalcitrant și a spus că a fost întocmit fără martori. Pentru a nu degenera toată discuția, colegii mei au plecat. După aceea au mers la Poliția Municipiului unde au depus plângere, iar procurorul va decide ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Cătălin Ifrim, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra Neamț.

Plângerea depusă de poliţişti la… poliţie a fost înregistrată la categoria “ultraj”, deşi este foarte puţin probabil ca un procuror, care a citit măcat o dată Noul Cod Penal, să menţină această încadrare. Conform noilor prevederi, ultrajul implică cel puţin ameninţare, dacă nu lovire, ceea ce nu a fost cazul. Florin Ghineţ nu a făcut decât să-i întrebe pe cei doi lucrători în uniformă dacă sunt poliţişti (o întrebare al cărei răspuns este neclar oricum pentru multă lume), după care i-a trimis dracului, ceea ce nu constinuie ameninţare ci, cel mult, o urare de călătorie. Pentru atitudinea sa, este evident că valutistul ar merita măcar o amendă, dar la fel de adevărat este că şi poliţiştii locali au fost “viteji” şi, în loc să stea locului până venea un echipaj de la municipiu, s-au plimbat cu cetăţeanul pe capotă, gata, gata să lase oraşul fără “brand”.

Detectorul de metale şi amenda de 30.000 de lei

Florin Ghineţ s-a mai intersectat cu poliţiştii (cu cei din Poliţia Naţională asupra cărora n-a avut îndoieli) şi cu alte ocazii nefericite din viaţa lui. Acum doi ani, în martie 2012, de exemplu, a primit o amendă generoasă de 30.000 de lei, pentru deţinere de detector de metale neautorizat. Cum asemenea obiceiuri nesănătoase se întâlnesc mai ales în rândul căutătorilor de comori şi al braconierilor arheologici, poliţiştii de la Patrimoniu l-au chemat la “ordin” şi l-au “binecuvântat” conform legii. Explicaţia lui Ghineţ a fost că nu găsea un lănţişor de-al soţiei, pe care i-l dăruise cu o ocazie specială, şi din acest motiv şi-a comandat detectorul de metale.

Partea cea mai interesantă din viaţa “juridică” a cetăţeanului Florin Ghineţ se regăseşte, însă, în cele 10 dosare de pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ, care au ca obiect cereri de executare silită şi contestaţii formulate la executare. Dar asta este deja altă poveste, care merită tratată separat, cu respectul cuvenit unui om care ştie să se descurce la vreme de criză. (C. MIRCEA; I. CĂLIN)

Articolul precedentDumitru Almaş – cel mai prolific scriitor din Neamţ
Articolul următorParcarea de la Piață, gata anul acesta

1 COMENTARIU

  1. Rusine POLITIEI LOCALE pentru comportamentul de care au dat dovada.Aceasta institutie este compusa din toti ratatii orasului nostru.

Comentariile sunt închise.