Avem conselieri gheboși, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Umblă o dumă bărboasă pren târg cum că conselierii, și cei locali din municipii, și cei județeni s-au procopsit cu câte ceva de la guvernoi. Mai exact, fiecare grup politic va putea beneficia de tabere la Bicaz sau Oglinzi, după prințipul „fiecare cu jucărelile din dotare“. Acuma, ne întrebăm și noi, dacă unu se supără, să zicem pesedeul, își ia jucărelele și pleacă la Oglinzi cu pedeleul și pepededeul? Dar dacă se supără unepereul, fuge la Bicaz cu tot cu penelei? Cumătru` e de părere că asta de la urmă nu-i valabelă, că e foarte probabel să nu mai aibe pe cine să ia, că peneleii îs dinamici rău și acu îi vezi și imediat dispar. Ca păstrăvii.

Conselierii de la noi de la Piatra s-au trezit cu Bâtca Doamnei în epitropie și îs fleașcă de fericiți. Păi unde mai găseai așa o pleașcă cu apă buluc, pești asemenea, bașca gâște și rățe fără număr. Acuma, stăm și ne cujetăm, dacă le-o fi de folos ditai lacu la neicii conselieri, că la dat la fund îs meșteri, dezlegare la pește au mai mereu. Însă nu ne-ar mira să vedem niște barcazuri de neam prost, cu pânzeturi sau motoare, ca să se hodinească în leagăn de ape între ședinți. Mai mult, ne gândim la ce discuții de taină or să fie în mijlocu` lacului, încuiați în vreun ungher de vapor cu niște rachiuri la bord și ceva asezonat fără lenjerie pentru fixarea momentului. Aferim!

Șpioneții noștri lucră opt zile pe săptămână și rezultatele se văd. Nu mai departe cel mai dișcret dintre ei, cu dinți de aur, ne semnalează că de stămâna viitoare la dom` prifectul de la noi, vine o ploaie de controale, ca să controleze ce au controlat alți înaintea lor și după care parese că nu e totul cușher. Acuma, fie vorba între noi, dacă e să găsești nod în papură cuiva, e la mintea rudei nostre care cântă dimineața, că se poate, dar nu am văzut semne de neliniște la junele nostru prifect navetist zilnic de două ori pe săptămână. Că dacă o să fie bine, o să fie bine și săru` mâna cui trebe, iar dacă nu, suntem convinși că are alternative pregătite. Cumătru` mai zice că știe el niște pesedei care face joc de glezne și așteaptă vântu` din pupă, adică șutu` care săi lanseze pă funcție. Pe de altă parte nici controalele nu mai sunt ce au fost, ce să mai zicem de sfârșitu` lumii!?

Articolul precedentCUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI
Articolul următorReconstituirea violului și crimei de la Oglinzi