0:00

La sfârșitul acestei săptămâni, la Piatra Neamț, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat o întâlnire de informare a proiectului AVATAR, un proiect prin care inițiatorii și-au propus susținerea persoanelor inactive, șomerilor, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și persoanelor care trăiesc din agricultura de subzistență. La eveniment au fost prezente aproximativ 100 de persoane care au fost informate despre proiect de Andreea Constandache, expert tehnic din partea CNIPMMR și Elena Ciangu, consultant regional.

„AVATAR înseamnă Acțiuni cu Valoare Adăugată pentru Țară prin Antreprenoriat și Recalificare. Acest proiect este unul finanțat prin fondul social european pe Axa Prioritară 5.2. Este domeniul destinat mediului rural, persoanelor fără loc de muncă, persoanelor inactive, șomerilor și mai ales oamenilor care trăiesc din agricultura de subzistență, dcei nu au un venit stabil. Acesta este un proiect strict strategic care se implementează în 5 regiuni din România deci este un proiect la nivel național. Proiectele finanțate din Fondul Social European nu au o conotație politică, sunt proiecte destinate ajutorului persoanelor din capitalul uman care, după părerea mea, este cel mai important capital în dezvoltarea unei societăți”, a spus Elena Ciangu.

Proiectul are o durată de 18 luni, fiind demarat în aprilie 2014 și urmând să se încheie în septembrie 2015. Obiectivul general al proiectului este acela de a ajuta 1.000 de persoane din mediul rural să-și găsească mai ușor un loc de muncă, la nivelul a 5 regiuni de implementare, inclusiv și cea de Nord-Est în care se află prins și Piatra Neamț. Acest obiectiv cuprinde, pe lângă acțiunile de informare, și derularea unor cursuri de formare pentru grupul țintă. Astfel, prin intermediul proiectului, cei selectați pentru formare vor putea să participe la următoarele cursuri de calificare: cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale, cursuri de dezvoltare a competențelor TIC, cursuri de limbi străine, lucrător-instalator pentru construcții, operator introducere-validare date, lucrător în comerț, manichiurist-pedichiurist, frizer. (M.T.)

Articolul precedentS-a stins scriitorul Dorel Dorian
Articolul următorHC Zalău – HCM Roman (09.11; 11:00)

1 COMENTARIU

  1. Decat sa se risipesca banii din astfel de fonduri pe cursuri de calificare facute la gramada pe maxim 6 luni(ce sa inveti sa te califici in 6 luni cand o scoala profesionala se intinde pe minim 2 ani?),mai bine se foloseau banii in crearea unor locuri de munca.Eu daca as fi la guvernare,as oblige fiecare primarie sa creeze minim 4 locuri de munca annual.Care primarie nu executa astfel de obligativiytate as desfiinta-o si as uni-o cu o alta care poate face asa ceva.

Comentariile sunt închise.