0:00

„Avatar” de Neamţ – varianta Uşurelu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFlorian Uşurelu, licenţiat al Facultăţii de Informatică din București şi student la Facultatea de Drept din Târgu Jiu, a găsit o metodă mai originală şi amuzantă de a prezenta ce este de văzut în România. Rezultatul este proiectul video-vlog „Toată România”, realizat în anii 2021-2022, prin care echipa condusă de Florian a realizat pe Youtube câte un episod pentru fiecare judeţ din ţară.

Tânărul din Târgu Jiu face parte din echipa de programare ce va reprezenta România la olimpiada internaţională din Bangladesh şi a lucrat în echipa de programare de la Amazon. Deși a fost admis la facultatea de informatică a Universității Machester, a ales să rămână în România, după ce a dat admiterea la Facultatea de Informatică la îndemnul mamei și a intrat al cincilea. El a ales apoi să își continue studiile la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din Târgu Jiu pentru a-și impune o conexiune și a avea motive să ajungă mai des acasă.

Ideea de a face un vlog despre România i-a venit în perioada pandemiei, când totul se derula online. Pentru că a participat la foarte multe olimpiade, tabere și concursuri de informatică și-a făcut foarte mulți prieteni din toate colțurile țării care l-au ajutat pe parcursul acestui proiect.

Dacă aveţi curiozitatea să vedeţi cum s-a simţit Florian Uşurelu ca un personaj din „Avatar” în judeţul Neamţ aveţi mai jos un link către episodul 21 din „Toată România”.

„Avatar” de Neamţ – varianta Uşurelu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Neamț spune că a fost „impresionat clar de natură. E unul dintre cele mai frumoase județe din acest punct de vedere. Și reședința de județ mi-a plăcut destul de mult pentru telecabină, lac lângă centrul istoric”.

Va participa la olimpiada internațională de programare din Bangladesh, în noiembrie, împreună cu alți doi studenți, pentru că a ocupat locul întâi la etapa națională și locul trei pe sud -est Europei. Vrea să lucreze în industria IT – software și după ce va lua și licența în drept, va face un master tot în România. Ca proiecte de vlog, „Vreau să fac o serie de 10 episoade, iar în fiecare din acestea să prezint câteva întrebări și răspunsuri ale unor oameni importanți sau inspiraționali din România: sportivi, antreprenori, etc„.

Angela Croitoru

Articolul precedentBărbat din Zănești dispărut
Articolul următorAutoturism răsturnat în câmp. Șoferul a fost dus la spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.