ACTUALIZARE ORA 14.30: Informare oficială de la Compania Județeană Apa Serv

Intervenţia pe magistrala care alimentează Municipiul Piatra Neamţ şi comunele învecinate de pe strada Petru Movilă au inceput pe data de 29.03.2016, la ora 18:00. Compania Judeteana ApaServ S.A. a incheiat un contract cu S.C. INSTAL SERVICE TEHNOLOGY SRL care are o vasta experienta in domeniu, motiv pentru care a fost ales in Comisia Tehnico-Economica a C.J. ApaServ S.A. pentru executia lucrarilor. Va informam ca lucrările de remediere a avariei de pe strada Petru Movilă s-au desfasurat conform programului stabilit si s-au facut urmatoarele operatiuni:

 – S-a oprit alimentarea cu apa;

– S-a evacuat apa acumulata la amplasamentul de lucru ;

– S-a evacuate stratul de pamant inmuiat din amplasament;

– S-a realizat patul de ballast pentru support sustinere conducta;

– S-a demontat piesa de legatura existent;

– S-au taiat si finisat tuburile Premo cu diametrul interior de Dn 800 ;

– S-au montat cuplajele de larga tolerant ape teava de otel cu diametrul exterior Dext 914 mm;

– S-a montat ansamblul teava – otel – cuplaje de larga toleranta intre capetele tuburilor Premo;

– S-au tras si s-au strans cuplajele de larga toleranta pentru realizarea imbinarii intre teava de otel si capetele tuburilor Premo.

In functie de evolutia lucrarilor vom reveni cu informatii suplimentare.

Ne cerem scuze încă o dată pentru disconfortul si neplacerile create, insa dam asigurari ca am depus si depunem in continuare toate eforturile pentru remedierea avariei. Mulţumim pentru înţelegere tuturor utilizatorilor serviciilor de apă şi canalizare afectaţi de întreruperea furnizării apei potabile”. Semnează directorul general Ionuț Cătălin Dughir.

ACTUALIZARE ORA 14:Aflăm că și doamna președinte Emilia Arcan a fost în pelerinaj la preacuvioasa conductă. Revenim și cu imagini grăitoare.

ȘTIRE INIȚIALĂ: După cum a fost anunțat, Apa Serv a intervenit cu lucrări pe conducta de la intrarea în oraș, ca să nu mai pățească nepățite precum cea din perioada 9-13 martie. Cu o campanie de comunicare mult mai eficientă de data aceasta și un plan de intervenție aprobat la nivelul cel mai înalt în județ, CJSU Neamț, Apa Serv s-a apucat de treabă de ieri după-amiază, iar în această după-amiază ar trebui ca lucrurile să intre, ușor, pe făgașul normal.

Dat fiind că este o intervenție programată, a lipsit elementul surpriză, chiar dacă disconfortul rămâne și jumătate de oraș este fără apă potabilă și menajeră.

Ei, de aici, începe distracția. Cu autoritățile, desigur. Ca să nu mai ”rămâie” repetente și la avaria asta, s-au dat toți șefii peste cap, ba, mai mult, au început un pelerinaj pe la locul conductei. Și că se duc, n-ar fi mare bai, dar ne anunță că au făcut și ture de noapte, bieții de ei, probabil în solidar cu muncitorii Apa Serv, dar fără să se și ude la picioare ca aceștia.

Și, care cum ajunge pe la țeava spartă imediat pac cu comunicat de presă la gazetă, să știe lumea că e acolo, și se implică, și nu se mai ascunde prin birouri, la ședințe cu apă plată.

Primul pelerin sacrificat pe altarul imaginii instituției publice a fost subprefectul Gheorghe Neculae, după cum aflăm: ”a fost prezent la locul intervenţiei încă de la demararea lucrărilor, pe parcursul nopţii trecute (29-30.03.2016), având patru vizite de supraveghere”. Nu lipsește nici declarația: ”Chiar dacă evacuarea apei a durat mai mult decât era prevăzut iniţial, din cauza închiderii vanelor către rezervoarele de apă, termenul de finalizare a intervenţiei, cel puţin până in acest moment, nu va fi afectat, având în vedere că s-au executat în paralel cu evacuarea apei şi lucrări de epuismente. Pentru a grăbi evacuarea apei au fost deschişi hidranţii din oraş. Dimineaţă în jurul orei 9,00 se executa operaţiunea de aşezare a unui pat de balast pentru a fi pus tronsonul de legătură din oţel.” a declarat subprefectul Gheorghe Neculae.

Următorul preocupat a fost primarul Dragoș Chitic, care, după cum s-a fotografiat, între două postări pe facebook a găsit timp să meargă la ”locul faptei” și să ne informeze, la ora 12, că ”Lucrarile de remediere a avariei la conducta magistrala de alimentare cu apa se deruleaza conform graficului estimat. Daca totul va decurge normal incepand cu ora 18.00 se vor incepe manevrele de reluare a furnizarii apei. Reamintesc ca doar aproximativ jumatate din oras este afectat iar Primaria Piatra Neamt a realizat un plan de masuri pentru sprijinirea populatiei in perioada sistarii furnizarii apei”. Dragoș Chitic reamintește că primăria a pus la dispoziție un număr de telefon (0748 146751), apă plată pentru bătrânii nedeplasabili și persoanele cu handicap, apă de rezervă pentru instituțiile subordonate primăriei și o vorbă bună pe lângă pompieri, dacă e nevoie de apă menajeră cu cisterna.

Daca aveti nevoie de apa in perioada aceasta sunati la numarul de telefon 0748 146751 sau la 112 pentru cisternele ISU. In functie de evolutia lucrarilor putem stabili , in regim de urgenta, si alte masuri care sa vina in sprijinul populatiei afectate. Deocamdata nu sunt motivae ca reluarea furnizarii apei sa nu se faca conform graficului , ora 18, cu mentiunea ca in unele zone apa la robinete poate avea presiune mai scazuta sau poate ajunge cu intarzire de pana la 24 ore”, anunță primarul Chitic.

Vom reveni cu amănunte.

(D.O.)

sursa foto: Primăria Piatra Neamț. Dl. subprefect nu s-a pozat la fața locului, dar, pe de altă parte, nici nu candidează nicăieri. Încă.

Articolul precedentS-a găsit sursa bacteriei din apă: staţii de epurare fără acord de mediu şi poluări accidentale!
Articolul următorNeamț: Spitalul Județean de Urgență a fost acreditat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. In loc de „S.C. INSTAL SERVICE TEHNOLOGY SRL care are o vasta experienta in domeniu, motiv pentru care a fost ales in Comisia Tehnico-Economica a C.J. ApaServ S.A. pentru executia lucrarilor” trebuie citit „firma de casa a APASERV” prin care se scurg banii companiei. Pentru cei care am prins si vremurile de dinainte de ’89, unul ca Dughir era direct arestat pentru sabotaj daca faceau asa lucrare proasta si ne tineau 4 zile fara apa.
    De fapt noi suntem cei fraieri pentru ca stam si nu protestam cand ne apar prin oras tot felul de venetici si oportunisti care fac regulile.

Comments are closed.