Avalanşele din masivul Ceahlău au ajuns până în traseele turistice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStratul de zăpadă din masivul Ceahlău a ajuns la grosimea de 120 de centimetri, iar în zonele în care sunt acumulări, chiar la 2-3 metri În aceste condiţii, avalanşele s-au declanşat încă de sâmbăta trecută, unele din ele ajungând până în traseele turistice.

Atât pe feţele estice, cât şi pe cele de nord şi nord-vest s-au produs avalanşe, iar pe jgheaburile din zona Cabanai Dochia au fost observate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii”, a declarat Raul Paplicef, şeful Serviciului Salvamont. „Considerăm că pericolul producerii de noi avalanşe este de gradul 5/5. Rămân relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare, Curmătura Lutul Roşu (cu probleme la ieşirea în golul alpin) şi Durău – Fântanele- Vf. Toaca – Dochia cu probleme la traversarea Jgheabului Mare. Restul traseelor rămân închise!”.
În masivul Ceahlău ninge şi astăzi, 19 martie, şi va continua să ningă în următoarele 4 zile, iar temperaturile minime vor fi de – 6 grade la Durău şi -10 grade la Vf. Toaca.

C.M.

Articolul precedentO fată de 16 ani s-a spânzurat: abandonase şcoala şi suferea din dragoste
Articolul următorNumărul pacienților Covid de la Spitalul de psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman s-a dublat