0:00

Foto. Știre actualizată: Autoturism de 50.000 de euro furat din Spania găsit la Bârgăoani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) afirmă că, în urma percheziţiilor efectuate în Neamţ, la Bârgăoani, a mai fost descoperit un autoturism de lux, în valoare de 50.000 de euro, care figurează ca fiind furat de pe teritoriul Spaniei, din 31 august.

Potrivit comunicatului  IGPR, „au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente şi înscrisuri, reprezentând livrări de componente din ultimii doi ani de zile.

2 persoane au fost conduse la sediul IPJ Neamţ, în vederea audierii.

Față de acestea polițiștii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să fie dispusă extinderea cercetărilor şi cu privire la alte infracțiuni“.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Știre inițială: Luni, 25 octombrie, polițiștii de investigații criminale din Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat două percheziții și au ridicat un autoturism de lux, ce figura furat de pe teritoriul Marii Britanii. Au fost reținute și ansamble, subansamble şi alte componente auto.

Acţiunea a beneficiat de colaborarea grupului de acţiune constituit la nivel european în cadrul planului de acţiune „FRONTEX”, pe linia combaterii infracţiunilor de furt şi trafic de autovehicule de lux.

„În urma celor două percheziții la punctele de lucru ale unei societăți comerciale, din Bârgăoani, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, un autoturism de lux, înmatriculat în Marea Britanie, ce figura furat de pe teritoriul acesteia, care se afla în proces de dezmembrare, ansamble, subansamble şi alte componente auto, despre care există suspiciunea că provin din traficul ilicit de autoturisme. 

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente şi înscrisuri, reprezentând livrări de componente din ultimii doi ani de zile.

Două persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Neamţ, în vederea audierii“, precizează comunicatul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pe numele celor doi, poliţiştii au deschis dosar penal pentru tăinuire, urmând să fie documentată întreaga activitate infracțională.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Criminalistic, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Imagini de la percheziții puteți urmări mai jos.

Angela Croitoru

Articolul precedentApa Serv anunță întreruperi la furnizarea apei potabile în Roznov, Săvinești și Zănești
Articolul următorAdolescentul de 17 ani acuzat că şi-a înjunghiat colegul rămâne în arest la domiciliu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.