0:00

Într-un comunicat de presă care pornește de la date vehiculate deja în medii oficiale, fără ca bugetul de stat să fie adoptat, dezbaterile în ritm accelerat începând de astăzi, 18 decembrie, în Parlament, senatorul USR de Iași, Marius Bodea, atrage atenția asupra lipsei finanțării pentru anul 2024 pe A8 și a finanțării insuficiente pe A7.

Este important de menționat că Marius Bodea a fost desemnat candidat pentru funcția de primar al municipiului Iași, dar asta nu înseamnă că mesajul nu trebui luat în seamă.

PSD și PNL, zero pentru Moldova!

Autostrăzile Moldovei. USR zice, fără bani pentru A8 și 15% din necesar pe A7!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAți crezut vreun moment că o autostradă va traversa Moldova până în 2026, așa cum s-a angajat România prin PNNR?

Când USR a gândit și negociat planul pentru dezvoltarea României, cele două drumuri de mare viteză erau o prioritate, fiind esențiale pentru creșterea economică a celei mai sărace regiuni a României.

Doar că guvernul Ciolacu are alte planuri, respectiv să ducă ultimii bani care mai sunt în buget exclusiv către buzunarele flămândei sale camarile.

Bunăstarea moldovenilor este periculoasă pentru aceste două partide corupte. Prin urmare, prin bugetul pentru anul 2024, care oricum va fi dezbătut și votat pe repede-nainte, pentru autostrada Unirii au fost alocați exact 0 (zero) lei.

Iar pentru A7, pe care lucrările sunt avansate, mai sunt alocate doar 15% din fondurile totale necesare. 15%.

Pe A8, pe sectorul Leghin – Neamț, UMB ar fi trebuit să înceapă lucrările în primăvară, după ce termina etapa de proiectare. Evident, acest lucru nu se va întâmpla.

Grindeanu se lăuda în iunie, când a fost reconfirmat ca ministru al Transporturilor și când l-am întrebat dacă a planificat banii pentru A8, că nici nu se pune problema să nu fie fonduri, autostrada Unirii fiind o prioritate.

De fapt, continuă să fie autostrada dezbinării. Nu am crezut că ne întoarcem la vremurile când PSD crease două Românii, una de mâna a două, regiunea Moldovei, izolată de restul țării și Europei, plină de morți în accidente rutiere, și alta mai conectată la resurse.

Din păcate, acestui proiect sinistru i s-a alăturat  acum și PNL, trompeta ce sună fals a liberalism și care are ministrul Finanțelor în acest Guvern. Adică cel care nu a mai găsit bani și pentru moldoveni.

0 lei credite bugetare! Adică 0 lei bani reali alocați! Restul sunt povești.

Marius BODEA

Senator USR de Iași

 

Articolul precedentScandal închis. Creşa din Speranţa funcţionează de două luni
Articolul următorCod galben de vânt în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.