pietricica turism

autostrada 2015 01Varianta finală și revizuită a Master Planului General de Transport (MPGT), împreună cu Strategia de Implementare a proiectelor – documentul cheie are stabilește proiectele prioritare și când se fac ele – a fost transmisă de către Ministerul Transporturilor la Comisia Europeană, informează HotNews.

Autostrada Sibiu-Pitești este, în sfârșit, pusă în capul listei de proeicte prioritare cu un orizont de realizare începând cu anul 2017. Ca un element de remarcat, toate proiectele de infrastructură rutieră sunt propuse a fi realizate prin mixul de fonduri europene – buget – împrumuturi externe, inclusiv Comarnic – Braşov, deşi “formal” este trecut ca PPP.

Moldovei i se acordă o prioritate sporită până în 2020 prin autostrăzile Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Bacău – Paşcani, precum şi prin drumul expres Bacău – Buzău – Ploieşti. Ministerul Transporturilor a transmis în data de 06.05 2015 varianta Master Planului General de Transport care include şi răspunsurile la observaţiile Comisiei Europene, au anunţat reprezentanţii instituţiei într-un comunicat remis HotNews.ro.

“În cele aproximativ 1.000 pagini, documentul prezintă atât proiectele de infrastructură, cât şi strategia de implementare a acestora pe cele două perioade de programare 2014-2020 şi 2020-2027. Actuala variantă a  MPGT este rezultatul negocierilor pe care Ministerul Transporturilor le-a avut cu experţii Comisiei Europene şi va fi prezentată Comisiilor de transporturi din Senat şi Camera Deputaţilor în cursul săptămânii viitoare. De asemenea, în ultima săptămână a lunii mai este programată la Bruxelles o nouă întâlnire între specialiştii  Ministerului Transporturilor şi experţii Comisiei Europene pentru discuţii finale asupra documentului”, informează Ministerul Transporturilor.

Master Planul General de Transport şi Strategia de Implementare se găsesc aici: http://www.mt.ro/web14/strategia-in-transporturi/master-plan-general-transport/documente-master-plan (ZCH NEWS)