0:00

Autostrada Unirii aproape de lansarea în licitație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutostrăzile, care ar trebui să fie principala investiție mare de infrastructură necesară pentru zona Moldovei, au fost subiect de dezbatere politică încă din 2018 și de atunci toate partidele și-au anunțat „prioritatea” pentru construirea acestor obiective. La finalul anului 2022 „Autostrada Unirii” este aproape de lansarea licitației.

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea investiției de 6 miliarde de lei pentru ultimele loturi din Autostrada A8, parțial finanțată prin PNRR, a fost transmis de Ministerul Transporturilor către Executiv. Conform angajamentelor, aprobarea ar trebui obținută până la finalul anului.

Este vorba de partea de la Târgu Mureș și cea de la Târgu Neamț, de 55 de kilometri, cu finanțare de la PNRR, prin care s-a stabilit un termen de 30 de luni pentru realizare, proiectare și execuție, până în august 2026.

Primul tronson, Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, are 22 de kilometri, include 32 de poduri și pasaje și are alți 2,3 kilometri de drum de legătură la Autostrada Transilvania A3. Costul este de 3,6 miliarde lei.

Tronsonul 3, Leghin – Târgu Mureș are 29,9 kilometri, cu 13 poduri, 11 pasaje și 2 viaducte. Costul este de 2,5 miliarde lei.

Tronsonul de munte, Miercurea Nirajului – Leghin are 159 de kilometri, iar în scurt timp încep dezbaterile pentru emiterea avizului de mediu, durata procedurii fiind de aproximativ o lună.

(G. S)

Articolul precedentPiatra Neamț: Expoziție de icoane pe sticlă
Articolul următorDeces ciudat într-un supermarket din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.