autostrada 2015 01Asocierea Aecom Ingineria SRl – Consitrans SRL – Search Corporation va revizui Studiul de Fezabilitate pentru „Autostrada Târgu Mureș – Ditrău”, parte a autostrăzii care va lega Târgu Mureş de Iaşi, anunţă Compania de Autostrăzi, citat[ de HotNews.ro. Contractul care a fost semnat miercuri (20 mai) are o valoare de 22,7 milioane lei (circa 5,1 milioane de euro) şi este finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene nerambursabile. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) anunţă într-un comunicat remis HotNews.ro că miercuri a fost semnat contractul de servicii Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru „Autostrada Târgu Mureș – Ditrău”.

“Contractul a fost atribuit Asocierii Aecom Ingenieria SRL – Consitrans SRL – Search Corporation SRL și are o valoare totală de 22.713.614,42 lei fără TVA”, arată CNADNR.

Potrivit instituţiei, finanțarea proiectului este asigurată din fonduri FEDR (85%), iar durata contractului este de 17 luni. Autostrada de la Târgu Mureş la Iaşi a fost inclusă în ultima variantă de Master Plan cu două faze de implementare. Prima fază, prioritară în perioada 2014-2020 prevede construcţia autostrăzii de la Iaşi la Târgu Neamţ, urmând ca în următoarea fază după 2020 să fie implementat şi proiectul de la Târgu Neamţ la Târgu Mureş, inclusiv tronsonul Târgu Mureş – Ditrău.

Detalii: AUTOSTRADA