pietricica turism

Actualizare: procurorul de caz a considerat că nu se impune arestarea preventivă și a dispus împotriva tânărului măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Știre inițială: După 2 ani de cercetări, analize și teste ADN, polițiștii rutieri din Târgu Neamț au stabilit adevărul despre un accident în care și-a pierdut viața un tânăr de 32 de ani. Accidentul a avut loc în puterea nopții, la ora 3, în data de 19 februarie 2017, în satul Magazia, comuna Crăcăoani. Un autoturism s-a izbit în gardul școlii din localitate, după care a ricoșat într-un cap de pod și s-a răsturnat. Unul dintre ocupanți a fost prins sub mașină, dus în stare gravă la spital, după care a murit. Celălalt – un tânăr care avea atunci 23 de ani -, a fost și el rănit și a scăpat cu viață.

În primă fază, Biroul de presă al IPJ Neamț a comunicat: ”S-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 32 de ani, din Dobreni, conducea un autoturism pe DC 164, având direcția de mers DN 15C Crăcăoani – Cracăul Negru, ajuns pe raza satului Magazia, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, într-un sector de drum în curbă la dreapta, a derapat și a intrat în coliziune cu gardul Școlii Gimnaziale Magazia, după care cu un pod din beton, răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma impactului, a rezultat accidentarea gravă a conducătorului auto, care a fost descarcerat, fiind prins sub autoturism, precum și accidentarea pasagerului din stânga față, un tânăr de 23 de ani, din Crăcăoani”.

Probele ADN au demonstrat, însă, că tânărul de 23 de ani a fost la volan. Sângele lui a fost găsit pe portiera din dreptul șoferului, în locuri în care m-ar fi putut ajunge, dacă nu s-ar fi aflat pe scaunul conducătorului auto. În ciuda probatoriului, tânărul respectiv nu a recunoscut că el a condus mașina. Polițiștii l-au reținut, sub acuzațiile de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului (avea o alcoolemie de 1,10 în sânge) și astăzi îl vor prezenta Judecătoriei Târgu Neamț, cu propunerea de arestare preventivă. (C.M.)