0:00

Autorităţile spun că sunt pregătite de Sărbători!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Municipalitatea se pregătește de Sărbătorile Pascale. Asigurarea ordinii și liniștii publice este, zilele acestea, în topul agendei autorităților. În urma unei întruniri Primăria Piatra Neamț a avut-o cu reprezentanții Poliției Municipale, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale s-a stabilit că, încă din această săptămână, numărul polițiștilor și jandarmilor care vor patrula pe străzile municipiului va crește considerabil.

”Am stabilit, de comun acord, în baza protocolului de colaborare pe care îl avem încheiat încă de la sfârșitul anului trecut, că, începând de miercuri, 9 aprilie, se vor pune în practică măsurile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. În prim plan, avem locurile foarte aglomerate, în special piețele și zonele comerciale, pentru a preveni furturile sau alte incidente neplăcute. De asemenea, în cartierul Văleni, am înființat un post fix al Poliției Locale în ideea de a menține ordinea în zonă. Patrule mixte ale Poliției municipiului și ale Poliției Locale vor asigura patrularea 24 de ore din 24, în perimetrul central dar și în cartiere. De asemenea s-a stabilit un program de lucru pentru noaptea de Înviere, când vor ieși în stradă efective sporite ale Poliției și Jandarmeriei. În Piața Centrală din Piatra Neamț deja au fost dublate efectivele, iar o mașină a jandarmeriei va sta permanent acolo, atât timp cât va fi orarul de funcționare al pieței”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

”Colaborăm, în funcție de efective, cu Poliția Piatra Neamț, cu Poliția Națională și cu Jandarmeria în privința asigurării ordinii și liniștii publice, pentru că știm, din experiență că în acest interval pot avea loc multe infracțiuni. Efectivele au fost suplimentate și, conform unui plan de acțiune, se încearcă menținerea, pe perioada Sărbătorilor Pascale, a unui climat de liniște. În Piața Centrală din Piatra Neamț, măsurile specifice unei astfel de perioade se pun deja în practică. Același plan de acțiune îl avem în vedere pentru zona Parcului central din Piatra Neamț și Curtea Domnească, urmând ca zilele acestea, atât pe timp de zi sau de noapte, împreună cu colegii de la Poliția Națională să patrulăm în toate cartierele municipiului Piatra Neamț”, a precizat şi Cătălin Ifrim, purtător de cuvânt la Poliția Locală Piatra Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentLansare de carte
Articolul următorÎnscrieri gratuite la Biblioteca Roman