0:00

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește alegătorilor români, care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri locale în 5 iunie 2016, că se pot înscrie în Registrul electoral cu adresa de reședință până cel mai târziu pe data de 21 aprilie 2016. Pentru aceasta, este nevoie să depună la primar o cerere scrisă, datată și semnată, al cărei model este disponibil pe site-ul AEP:

http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2016/02/0112-13-15.pdf

Cetățenii români cu drept de vot care au solicitat să fie înscriși în Registrul electoral cu adresa de reședință pentru alegerile locale din 5 iunie își vor exercita dreptul de vot numai în circumscripția electorală unde își au reședința și vor figura numai în listele electorale permanente ale respectivei circumscripții, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (2) și (3) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Autoritatea Electorală: Înscrieri în Registrul Electoral până pe 21 aprilie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, AEP reamintește cetățenilor cu drept de vot ai Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România și care nu se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări că pot solicita primarului să fie înscriși în lista electorală complementară, pe baza unui document care le atestă identitatea și a unui document care atestă adresa la care locuiesc. Potrivit calendarului electoral aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2015, până cel mai târziu pe data de 21 aprilie, primarul, împreună cu formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări, actualizează listele complementare.

„Precizăm că, potrivit art. 21 alin (1) din Legea nr. 115/2015, listele electorale complementare au caracter permanent și îi cuprind pe toți cetățenii Uniunii Europene cu drept de vot care se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări și au domiciliul sau reședința în localitatea pentru care se întocmește lista. Menționăm că, potrivit art. 3 alin (3) din Legea nr. 115/ 2015, dreptul de vot se exercită numai în comună, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz”, precizează Direcția comunicare și relații externe a Autorităţii Electorale Permanente. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTUPEU: A vrut să introducă mobile în penitenciar prin parcarea poliţiei!
Articolul următorBiblioteca „Kirileanu”: Părintele Siluan Antoci – “Flori duhovniceşti în pustiul comunist”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.