pietricica turism

Când şmecheria ţi-a fost ca o natură suplimentară toată viaţa, e greu să-ţi reprimi tentaţia de-a nu te da jupân subtil în faţa legii ori de câte ori se ivește ocazia. Este și cazul primarului Gheorghe Ştefan. Ultima ispravă e reprezentată de interviul transmis presei pentru a fi publicat exact în ajunul votului pentru europarlamentare. Ca să nu cotropească legea, el n-a zis direct supuşilor să voteze cu Elena Udrea, ci şi-a declarat credinţa faţă de Traian Băsescu. De bună seamă, aplaudacii și fidelii au trăit clipe de extaz, trecând peste indecența manevrei.

Inevitabil, mai devreme sau mai târziu, comportamentul de jupân te trădează. Ștefan a uitat că nu-i frumos, nici sănătos să te joci la nesfârșit cu ținta pusă pe alții. Nu știi când se întoarce roata. Spectaculos de-a dreptul e când îți întorci singur roata. Nu, nu are legătură cu intrarea în colimatorul DNA și „promovarea” pe noi trepte de investigație și încadrări. Legătura e în același interviu pârât.

Preocupat de achitarea obligațiilor față de tandemul Băsescu-Udrea, primarul nostru nepereche ori n-a fost atent la ce spune, ori ne-a dat un test de atenţie, dacă nu cumva a bănuit că nimeni nu citeşte mai jos de titlul interviului. După ce regăsim pentru a mia oară formula că „vorbeşte prin fapte”, de-ţi doreşti să nu mai fi vorbit, iată ce mărturiseşte omul:  „Mi-am dorit şi îmi doresc ca Piatra Neamţ să redevină Perla Moldovei, să fie un reper pe harta României, un oraş turistic, curat, frumos, liniştit, în care oamenii sunt mulţumiţi să trăiască, un oraş de care să fim toţi mândri”. Citeşti, reciteşti şi nu-ţi vine a crede. Îşi doreşte ca Piatra Neamţ să redevină Perla Moldovei… E în funcție din 2004, din 2006 i se semnalează – în clar, cu argumente – că distruge Perla Moldovei, și mai îndrăznește să vorbească despre o redevenire, despre turism, curățenie, frumusețe, liniște, mulțumire și mândrie? Uite că îndrăznește. Apoi zvâcnește și acuză guvernanții care acordă fonduri pe criterii politice. Păi, nu politic se acordau și pe vremea în care era în grațiile premierului Tăriceanu sau, mai apoi, odată ce-a ajuns mare ștab de partid portocaliu aflat la guvernare?

Guvernanții știu foarte bine ce s-a ales de acei bani și ar trebui să fie iresponsabili să aloce alte fonduri aceluiași gestionar, chit că lasă o comunitate în suferință. Asta pentru a nu mai vorbi despre înjositoarea îndatorare a orașului, afacere vândută în continuare drept binefacere.

Dar degeaba vorbim, degeaba scriem, cu sau fără fereală – cum și-a îngropat singur cariera de primar, cu vorbele lui, e greu să-l egalezi pe Ștefan.

Viorel COSMA

1 COMENTARIU

  1. Tupeul inimaginabil al acestor portocalii este incredibil, au luat bataie pe rupte la alegerile recente si urla pe toate televiziunile ca e un succes (au luat modelul “gurului” suprem, pentru care,daca EL vrea, laptele e negru)!

Comments are closed.