TENACITATE Aurelian Șoric, candidat a ŞASEA oară la examenul pentru avocatură, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFostul șef al Poliției Neamț, ”descăunat” cu scandal după împușcarea lui Gheorghiță Mararu, moare, dar nu se predă. Deși are la activ 5 examene ratate la admiterea în profesia de avocat și unul la intrarea în magistratură s-a înscris, din nou, și anul acesta. Numele său figurează, la poziția 138, pe lista celor 160 de candidați care-și doresc să devină avocați definitivi. Aurelian Șoric este singurul candidat care a optat pentru Baroul Neamț. Rămâne de văzut dacă a mai învățat între timp și va reuși să treacă de pragul notei 7, pe care la precedentele încercări nici măcar nu l-a atins.

Anul trecut, el a fost respins cu 50 de puncte, echivalentul notei 5. La precedentele încercări a obţinut 4,34 (2011), 5,65 (2012), 6,16 (2013) şi 4 curat în 2014.

Dacă la examenul pentru avocați definitivi nu sunt decât 160 de înscriși validați, tabelul candidaților pentru avocații stagiari este mult mai lung și cuprinde nu mai puțin de 3.487 de nume. Examenul începe pe 12 septembrie și constă în susținerea unui test grilă cu 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Materiile de examen sunt: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal și drept procesual penal. (C.M.)

Articolul precedentBrigada Gherăeşti, locul 3 la Cupa Federaţiei la oină
Articolul următorAURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI, la Piatra Neamţ, din 21 septembrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

Comments are closed.