Echipa masculină de oină a Școlii Gimnaziale Gherăești a devenit campionă națională școlară pentru al doilea an la rând. Elevii profesorilor Alina și Sebastian Blaj au câștigat Olimpiada Gimnaziilor, la sfârșitul săptămânii trecute, când au participat la etapa finală găzduită la Bârlad.

„E pentru prima oară în care o echipă din orice colț al țării ia doi ani la rândul titlul național la Olimpiada Gimnaziilor și mă bucur că suntem noi în situația asta. A fost un turneu foarte greu. Am început cu o înfrângere, din păcate, suferită în fața echipei din Călărași. După aceea am câștigat tot și jocul rezultatelor până la final ne-a avantajat. În ultimul meci, formația din Sibiu a învins Călărașul și noi am trecut pe primul loc având cu un punct mai mult decât echipa care ne-a învins în debutul competiției„, a declarat prof. Sebastian Blaj, antrenorul campionilor.

Manuel Omușoru, de la Școala Gimnazială Gherăești, a fost desemnat cel mai tehnic jucător. S-au mai evidențiat de la învingători: Robert Blaj, Ionuț Andaraș și Emanuel Gheț.

În competiția similară feminină, desfășurată la Bacău în aceeași perioadă, echipa Școlii Gimnaziale Gherăești a ocupat locul al patrulea din pricina unei greșeli impardonabile de arbitraj.

„În ultimul meci, decisiv pentru clasarea pe locul al doilea, am întâlnit reprezentanta Maramureșului și, la ultima fază a meciului, când conduceam cu 3-1, un arbitru, culmea, chiar din localitatea noastră Gherăești, a luat o decizie total anapoda recunoscută de toată lumea inclusiv de echipa adversă, care nici măcar nu s-a bucurat. S-a terminat egal, 3-3, și am pierdut locul secund, clasându-ne pe locul al patrulea. A fost o dezamăgire cruntă pentru fete. Nici nu-mi vine a crede cum am putut să pierdem locul al II-lea„, a spus, vizibil afectat, Sebastian Blaj.

Cele mai bune jucătoare de la Gherăești au fost: Elena Blaj, Emanuela Mitoc, și Ana Maria Tancău. (Ana MOISE)

Articolul precedentANM: Avertizare de vreme rea, de astăzi până sâmbătă
Articolul următorLIGA A IV-A: Trei suspendări după derby-ul Speranţa-Cimentul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.