După câteva ore de “muncă”, 3 tineri care s-au dus să-şi cumpere cafea au atras atenţia unor poliţişti, aflaţi în patrulare, în noaptea de 19 spre 20 octombrie, pe strada Roman Muşat din Roman. Erau agitaţi, se uitau în toate părţile şi aveau urme de var pe haine. Poliţiştii i-au condus la sediu şi au stabilit că cei 3, doi cu vârsta de 17 ani, iar ultimul de 15 ani, avuseseră foarte multă activitate.

“În seara zilei de 19 octombrie, în jurul orelor 22, unul din cei doi minori de 17 ani însoțit de minorul de 15 ani și o fată minoră de 15 ani, au sustras un autoturism aflat într-o parcare amenajată situată pe raza municipiului Roman”, a precizat comisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.

“Din municipiul Roman aceștia s-au îndreptat spre localitatea Poienari, iar pe traseu l-au întâlnit pe al doilea minor de 17 ani, care s-a alăturat grupului. Din cauza unei defecțiuni a mașinii furate, cei 4 minori au abandonat-o și au revenit în municipiul Roman cu un autoturism de ocazie. Minorii s-au deplasat pe strada Anton Pann, unde prin efracție au pătruns într-un garaj de unde au sustras mai multe bunuri pe care le-au depozitat într-un autoturism abandonat. Minora de 15 ani a asigurat paza autoturismului abandonat, unde au fost depozitate bunurile sustrase, iar ceilalți minori s-au deplasat la un apartament situat la etajul I al unui bloc de locuințe, unde prin efracție au pătruns în interior și au sustras, un TV LCD, 1 smartphone și o suma de bani”.

Şi obiectele furate din apartament au fost depozitate în acelaşi autoturism, fata a rămas de pază, iar băieţii au plecat după cafea. Poliţiştii au recuperat toate bunurile, i-au reţinut pe cei 4 şi i-au dus în faţa instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

“Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ifrim Doru-Dumitru, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de furt calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii”, a decis Judecătoria Roman.

“Dispune arestarea preventivă a inculpatului Barcan Marius-Alexandru, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de furt calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21 octombrie 2017 şi până la data de 19 noiembrie 2017. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Acatrinei Adelin-Marian, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de furt calificat, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii. Respinge, ca neîntemeiată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 3439/P/2017 de arestare preventivă a inculpatei Geman Ana-Maria-Elena, cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de furt calificat. Ia faţă de inculpată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii”. (C.M.)