0:00

Au fost emise autorizații pentru vânarea urșilor în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru județul Neamț cota de prevenție pentru vânarea urșilor a fost stabilită la 13 exemplare. Agenția pentru Protecția Mediului a emis deja 9 autorizații pentru recoltarea animalelor. Până acum nu a fost împușcat nici un exemplar din cele 13 stabilite prin lege, câte unul în localitățile Tazlău, Iapa, Măieruș, Tarcău, Floarea, Dămuc, Bicăjel, Telec, Schit, Grințieș, Galu, Borca și Sabasa.

Gestionarii fondurilor de vânătoare, titularii autorizațiilor, au obligația ca în termen de o săptămână de la împușcarea urșilor să trimită la APM Neamț raportul de vânătoare, conform informațiilor furnizate de Monica Isopescu, directorul APM Neamț pentru Mesagerul de Neamț.

Reamintim că în contextul înmulțirii urșilor, la finalul lunii trecute Guvernul a aprobat uciderea a 426 de exemplare în mai multe județe din țară. Normele care vizau cota de prevenție pentru urși au fost publicate în Monitorul Oficial Partea I nr. 720 din 23 iulie 2024, pentru completarea art. 1 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006. Nivelul de prevenție stabilește numărul maxim de urși care pot fi vânați anual pentru a preveni atacurile asupra populației și pagubele materiale.

Gabi SOFRONIA, Denisa POPA

Articolul precedentÎn atenția celor care pleacă în concediu în Bulgaria, Grecia sau Turcia: transportul cu feribotul la Bechet a fost suspendat
Articolul următor23 AUGUST în istorie: Evenimente care au marcat soarta românilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine si nici sa nu impuste nici unul.De la un incident nefericit s-a iscat o isterie generala ca tre sa moară toti ursii asa zisi problema si nu numai .Eu am umblat ceva prin munti la viata mea si nu am dat de nici unul dar nici nu l-am căutat ca sa fac selfie cu el.In ce privește atacurile la gospodarii 2 caini zdraveni alunga orice urs nu numai in RO ci oriunde pe planeta asta.Mai sunt si alte metode daca se vrea bineînțeles,nu neapărat glontul.Sper sa nu ajungem ziua cand le vom arata copiilor sau nepotilor nostri aceste impunătoare animale doar in cartile de biologie.

Comentariile sunt închise.