Fata, în vârstă de 16 ani, care s-a aruncat aseară în canalul Bistriței, la Slobozia (Roznov), a fost găsită de pompierii scafandri în această dimineață.

Căutările au fost reluate duminică, 30 decembrie, în jurul orei 10. Cei 3 scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț și un echipaj de 5 militari au continuat căutările în zona grătarelor de la Hidrocentrala Zănești. „Fata a fost găsită de scafandri, la ora 11.40. În paralel, militarii au efectuat căutările la suprafața apei, care era limpede, pe o distanță de 2 kilometri”, declară locotenentul Andrei Grancea, din cadrul ISU Neamț.

Înainte de-a fi găsită fata, pompierii au scos din Bistrița cadavrul unui bărbat. „Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Zănești, dat dispărut de familie din 7 noiembrie 2018. Se fac cercetări și se așteaptă rezultatele necropsiei pentru a se stabili cauza morții”, precizează Georgiana Moșu, din cadrul Poliției Neamț.

Ambele cadavre au fost duse la morgă, pentru necropsie. Poliția face cercetări în ambele cazuri, pentru ucidere din culpă. Din datele de până acum, reiese că fata era destul de afectată psihic de sinuciderea tatălui ei, de acum câțiva ani. Ea și cei doi frați erau în grija unei mătușe la care locuiau, în Slobozia. Sâmbătă, 29 decembrie, în jurul orei 18, fata a plecat de acasă, fără să spună. După aproape două ore, îngrijorată de dispariția ei, mătușa a sunat la 112. Pe malul canalului, aproape de casă, pompierii au găsit, aseară, o haină și o pereche de papuci.

(C.I.)