pietricica turism

Unitatea canină a Salvamont Neamţ a descoperit, în timpul unei patrulări de sâmbătă (18 noiembrie) seară, un ATV căzut într-o râpă din apropierea axialului (drum care este închis circulaţiei publice). Lângă ATV erau doi tineri din Bucureşti, care au avut norocul să scape fără niciun fel de leziuni.

“Autovehiculul s-a răsturnat pe panta de 30-40 de grade şi i-a proiectat pe cei doi lateral, unde covorul gros de frunze a atenuat căderea”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ. “Altfel, turiştii ar fi fost prinşi sub utilajul care cântareşte 350-400 kilograme şi rezultatul ar fi fost un accident cu traumatisme grave, tipice accidentelor de ATV. ATV-ul a fost extras din pădure cu ajutorul troliului din dotarea autospecialei Salvamont”.

Axialul are semne de cirulaţie care interzic accesul, însă nu toată lumea  ţine cont de ele. Nefiind considerat un drum deschis circulaţiei publice, în cazul unor accidente responsabilitatea este strict a protagoniştilor, iar avariile nu sunt acoperite de firmele de asigurări.

Tot în seara de 18 noiembrie, salvatorii montani din Baza Durău au acordat primul ajutor unei femei din Iaşi, care suferise un traumatism uşor de picior, în timp ce cobora de la Cabana Fântânele. (C.M.)