pietricica turism

Atletul Robert Gavril, de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, va participa, la sfârșitul săptămânii (1, 2 aprilie), în Capitală, la finala Campionatelor Naționale de copii I. Elev în clasa a V-a la Școala “Daniela Cuciuc”, sportivul profesoarei Iulia Negură Olteanu a câștigat, în urmă cu două săptămâni, etapa zonală de la Bacău atât în proba de 60 de metri, cât și în cea de 200 de metri.

“S-a comportat foarte bine la Bacău. La 60 de metri a fost bătaie chiar ca la o finală, câștigând la fotografie, deoarece nu s-a putut desemna învingătorul cu «ochiul liber». La 200 de metri, adversarii săi nu au fost așa puternici ca la 60 de metri. A făcut mai mult o cursă de unul singur și a câștigat-o sub 27 de secunde”, a spus profesoara Iulia Negură Olteanu.

Dublu campion național la categoria copii II (50 metri și 200 metri), Robert Gavril se află în primul an de copii I, iar finala Campionatului Național din Capitală reprezintă ultimul concurs din sezonul în sală.

“Aș vrea să prindă podiumul la ambele probe. Voi fi mulțumită dacă ia medalie pentru că este an greu pentru el. Aleargă cu cei mai mari însă este foarte îndârjit, foarte ambițios. Copii sunt imprevizibili, când vor crește alta va fi situația”, a mai declarat Iulia Negură Olteanu.

Probele de 60 de metri și 200 de metri la categoria copii I au loc sâmbătă, 1 aprilie, cu începere de la orele 11:20, respectiv 16:15. (Ana MOISE)