Ninsorile vor cuprinde întreaga zonă a Moldovei începând din această după-amiază, 31 ianuarie, iar de la noapte va ploua în partea sudică a Moldovei, formându-se poleiul. Meteorologii au emis două avertizări cod galben de precipitații, polei și vânt valabile de astăzi, ora 12 și până mâine, 1 februarie, ora 12.

În acest intervalul „vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Din această seară și până mâine dimineață, la ora 10, este valabil codul galben de polei emis de meteorologi. În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

C.I.

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI FC Botoşani-Universitatea Craiova şi Petrolul-Poli Iaşi în optimile de finală
Articolul următorTradiții românești: un bărbat din Vânători i-a dat cu ranga în cap fratelui său