lei

* „Strângerea de fonduri, în afara Asociațiilor de părinți, nu este legală”, a declarat „generalul” Viorel Stan

Ministerul Educației a transmis, ieri, printr-o videoconferință, Inspectoratelor Școlare Județene din țară că strângerea de fonduri pentru școli este ilegală dacă nu se face prin Asociațiile de părinți cu Personalitate Juridică (PJ). „S-a discutat despre cazul de la Școala nr.10 din Capitală. S-a atras atenția asupra faptului că strângerea de fonduri, în afara Asociațiilor de părinți, nu este legală. Practic, o școală poate beneficia în mod legal de niște fonduri doar dacă vin prin Asociațiile de părinți, cu statut de PJ, organizate și gestionate doar de părinți. Acest lucru se întâmplă la nivelul județului Neamț de câțiva ani. Puține sunt școlile care nu au o astfel de asociație”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț. Reprezentanții învățământului nemțean spun că înființarea unor astfel de asociații nu este obligatorie, rămânând la latitudinea părinților de a face aceste demersuri. (M. TEODOROF)

Articolul precedentA uitat să acorde prioritate
Articolul următorSistem informatic de 52 miliarde de lei pentru spitale

5 COMENTARII

  1. LA LICEUL DIMITRE LEONIDA LA CLASA IX FR AM DAT BANI PENTRU A PROMOVA LA chimie informatica romina etc IAR O PARTE DIN COLEGI AU FOST PROMOVATI FARA A FI PREZENTI LA SCOALA , CEREM O ANCHETA LA CLASELE DE SERAL SI FR

  2. D-le Inspector al Inspectoratului invatamant din Neamt nustiu daca dumneata verifici cate se intampla in scoli: sunt directori care contravin legii care au avut relatii la numire, profesori pensionari care predau ocupand catedre pt. ca au relatii cu directorul !!!!!!!!!!!!!

  3. Stan vorbeste de ilegalitatea strangerii fondurilor????? Doamne, hai ca rad si curcile….. cine nu stie ce afaceri facea domnia sa cat a fost director la Roman Voda… cati bani a luat de la elevi ca sa promoveze examenul de bacalaureat…….
    …. si acum la fel… bani de la profesori pentru a le crea/asigura un post in invatamant…. bani de la unii pentru a-i numi directori de scoli sau pentru a-i mentine in functie…… las-o balta nea’ Viorel…. ca e groasa rau de tot…….

  4. DA DOMNULE STAN CAT O SA MAI NE CREZI O ADUNATURA DE OAMENI? ESTE F ADEVARAT CE SPUNE ,,Farul din umbra,, ai luat destul de ai pus multi pe niste locuri disponibile – nu ai facut mare lucru!

Comments are closed.