DRDP Iași informează participanții la trafic și în special locuitorii din localitatea Prelunca (județul Neamț), de efectuarea unor lucrări de reparații la podul situat pe DN15, la km 300+981, cu posibile restricții ale traficului.

Parapetul pietonal din beton armat al podului din Prelunca s-a prăbușit pe o distanță de aproximativ 50 de metri, astfel că echipele noastre au procedat la măsuri urgente de semnalizare pe timp de noapte a zonei afectate, cu interzicerea deplasării pietonale pe acest obiectiv. Precizăm că, încă din seara de 28 ianuarie 2018, la podul de la Prelunca s-a deplasat o echipă formată din responsabil Siguranța Circulației, de șeful de district Bicaz și lucratori DRDP, pentru luarea măsurilor urgente ce se impun în acest caz, urmând ca astăzi, în mod provizoriu, să fie montat un parapet metalic pentru siguranța pietonilor, deoarece parapet din beton nu se mai utilizează pentru întreținere curentă. De asemenea, în momentul de față se semnează contractul pentru expertizarea podului, care urmează să constate starea tehnică a obiectivului și să propună o serie de lucrări, printre care și montarea unor parapeți noi metalici zincați. În acest sens, ne cerem scuze pietonilor din comună pentru disconfortul creat, cu recomandarea evitării tranzitării podului pe perioada efectuărilor lucrărilor de reparații. De asemenea, solicităm înțelegere și din partea conducătorilor auto care tranzitează zona, pentru eventuale blocaje rutiere ce ar putea interveni în vederea accesului echipelor de lucrări la obiectivul vizat”, se arată în comunicatul Direcției Regionale. (ZCH NEWS; FOTO: Pixabay)

N.R.: Probabil este vorba despre podul de la Preluca, dar este greu să contrazici o instituție a statului român care beneficiază de nomenclatorul oficial al localităților.

1 COMENTARIU

  1. Pe când DRDP Iași va fi aflat că podul se află în localitatea ”PRELUCA” și nu ”PRELUNCA” (!), pe atunci să ne așteptăm la reparații (mai exact între Preluca și Pângărați, a nu se confunda cu podul restricționat pe un sens din Preluca). Așa stând lucrurile nici nu e de mirare că nu a fost reparat până în acest moment, deși starea critică a podului este o evidentă și fără a fi inginer.
    „Specialiștii” DRDP Iași încă rătăcesc prin jud. Neamț în căutarea localității ”PRELUNCA” și a podului aferent!
    Stimați specialiști DRDP Iași: localitatea ”PRELUNCA” și podul aferent se află pe site-ul drdpiasi.ro, la secțiunea comunicate. Așa că nu mai căutați inutil, în jud. Neamț, potcoave de cai morți și poduri din localități inexistente!

Comments are closed.