Salvamont Neamț îi avertizează pe turiștii care vor să urce în masivul Ceahlău în perioada sărbătorilor de Paști să fie bine echipați, de iarnă și să ia în calcul pericolele aflate pe diferite trasee. La altitudini mai mari de 1200 metri, pe toate potecile turistice s-a format gheață, iar zăpada măsoară între 30 și 140 cm, după cota 1300.

Se menține în continuare și pericolul producerii avalanșelor. „Traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop- Cabana Dochia rămâne închis traficului turistic. În Cheile Bicazului și Hășmas există, la altitudini de 1500 m, zone cu gheață și un strat de zăpadă de 20-40 cm. Aceiași situație întâlnim și în Munții Bistriței. În Munții Stănișoarei, zona Parcului Natural Vânători, sunt condiții optime pentru practicarea drumețiilor”.

Salvamontiștii reamintesc faptul că drumurile forestiere nu sunt publice, accesul în ariile protejate se face numai pe traseele turistice, iar aplicațiile GPS de pe telefoanele mobile au informații și trasee eronate, care vă pot pune viața în pericol. „Salvamont Neamț va lucra, pe toată perioada sărbătorilor, în regim de permanentă cu echipe în Baza Salvamont Dochia pentru asistență și asigurarea echipei de prim răspuns și cu echipe de suport și intervenție I  în Baza Salvamont din Stațiunea Durău. Vă dorim sărbători liniștite!”, potrivit anunțului de astăzi, 30 aprilie.

Angela Croitoru

Articolul precedentVizită surpriză a polițiștilor la adăpostul de câini din Piatra Neamț
Articolul următorFemeie găsită căzută în casă