pietricica turism

euro 2016 ghidMinisterul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Federația Română de Fotbal (FRF) au elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, în scopul informării persoanelor care vor participa la evenimentul sportiv ce va avea loc, în perioada 10 iunie – 10 iulie, în Franța, informează MAI, într-un comunicat de presă.

“Ghidul conține informații utile pentru suporterii români care vor participa la meciurile de fotbal (regulile de acces și conduita pe stadioane, măsuri specifice de securitate), precum și informații generale privind legislația franceză (documente necesare, informații medicale, norme rutiere etc.).

Realizatorii Ghidului recomandă cetățenilor români, care vor fi prezenți în Franța la meciurile de fotbal ale echipei Naționale a României, să se asigure că au documentele de călătorie valabile și să le dețină asupra lor la intrarea pe stadioane. Totodată, MAI recomandă cetățenilor români să respecte indicațiile forțelor de ordine franceze care asigură securitatea desfășurării acestei competiții.

Jandarmi și polițiști români vor fi detașați în Franța pentru a oferi asistență suporterilor români, aceștia urmând să fie prezenți în zonele publice și în FUNZONE. Angajații MAI vor purta uniforma de serviciu sau însemne distinctive”, potrivit comunicatului.

Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, integral:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/05/Ghid-campionatul-european-de-fotbal.pdf

(M. CONSTANTINESCU)