Polițele RCA reprezintă o problemă pentru șoferi, mai ales după ce două dintre cele mai mari firme care activau în domeniu, City Insurance și Euroins au dat faliment în ultimii 5 ani. Nu este de mirare că unii oameni caută să profite de pe urma confuziei care există pe această piață.

Un exemplu de fals legat de poliţe RCA a fost demontat, astăzi, 26 iunie, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Aceştia au efectuat 8 percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, din municipiul Botoșani și comuna Cristești, în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Atenţie şoferi! Grup infracţional specializat în falsificarea de poliţe RCA, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi întocmit în fals polițe de asigurare obligatorie RCA ale autovehiculelor aparținând societăților comerciale, pentru a fi prezentate polițiștilor în eventualitatea unui control, de către conducătorii auto care efectuau transport de persoane pe drumurile naționale, pentru societățile comerciale respective”, precizează IPJ Botoşani.

 

Atenţie şoferi! Grup infracţional specializat în falsificarea de poliţe RCA, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Şoferii trebuie să verifice de mai multe ori şi din mai multe surse de unde îşi procură poliţele RCA. Dacă emitentul nu poate fi identificat de către ASF pe site-ul său, cumpărătorii riscă să arunce banii pe nişte hârtii fără valoare şi să nu primească nici un fel de despăgubiri la nevoie.

Angela Croitoru

Articolul precedentVacanțe Muzicale XLVIII, ziua a cincea – Recital cameral „Fantezie Estivală”, urmat de concertul POPFOLKLORICA
Articolul următorFOTO. Ziua Drapelului Național al României la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.