0:00

Așa cum vă informam încă de ieri, 26 august, în noaptea de 25 spre 26 august, pe Drumul Național 17 B, în satul Holda, comuna Broșteni din județul Suceava au fost căderi masive de pietre însoțite de alunecare de teren după cum se poate vedea și în imaginile puse la dispoziție de Prefectura Suceava. Căderile de pietre continuă în zonă.

Accesul dinspre Vatra Dornei către județul Neamț este blocat în totalitate în acest moment. Autoritățile discută despre posibilitatea găsirii unor rute ocolitoare, însă nimeni nu a precizat până acum care ar fi acestea.

Între kilometrii 44+100 și 44+150 barierele de protecție montate în cadrul unui proiect de consolidare a versantului, aflat încă în derulare, au fost distruse în proporție de 80%.

Prefectul de Suceava, Gheorghe-Alexandru Moldovan a remis un comunicat de presă după întâlnirea de ieri din teren:  “Urmare a căderilor masive de pietre de pe versant produse în noaptea trecută pe DN 17B km 44+200, conducerea Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava deplasarea la fața locului a unei comisii tehnice în scopul evaluării situației, a pagubelor produse și a măsurilor care se impun a fi adoptate.

În urma verificărilor efectuate pe teren, comisia alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ISU Suceava, SDN Câmpulung Moldovenesc, SGA Suceava, DS Suceava – Ocolul Silvic Crucea, IPJ Suceava – Poliția municipiului Vatra Dornei, Inspectoratul Județean în Construcții și Primăria orașului Broșteni a constatat următoarele:

  • Circa 1000mc de material pietros provenit din alunecarea de teren de pe versant a afectat partea carosabilă a DN 17B și taluzul acestuia în dreptul km44+100 – km44+150;
  • Barierele de protecție montate anterior în cadrul proiectului de consolidare a versantului (proiect aflat în derulare) au fost afectate în proporție de circa 80% (lucrările de consolidare nu au fost recepționate);
  • alunecarea de teren este în continuare activă.

Având în vedere aspectele constatate, s-a decis menținerea interdicției de circulație pe tronsonul de drum afectat, închiderea prin mijloace fizice a capetelor de sector în cauză și semnalizarea corespunzătoare a acestora în vederea preîntâmpinării producerii de evenimente negative la regimul rutier.

Totodată se impun dirijarea pe variante alternative, semnalizarea sectorului de drum național DN17B și monitorizarea evoluției fenomenului de alunecare de teren, urmând ca după stoparea acestuia să fie adoptate măsurile tehnice în vederea punerii în siguranță a căii de circulație rutiere”.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentComunicat de presă PNL Neamț: „La presiunea PNL, Ionel Arsene a revenit cu picioarele pe pământ”
Articolul următorVânători-Neamț: S-a răsturnat cu mașina în fața bisericii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.