0:00

Atenție șoferi! Cod galben de lapoviță și polei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de lapoviță și polei, valabil astăzi, 6 decembrie, până la ora 14:00, pentru județul Neamț, în special în zona joasă, dar și în Bacău, Iași și Vaslui. Asta nu înseamnă că după ora 14:00 pericolul a trecut. Poleiul este destul de greu de ținut sub control, chiar dacă drumarii împrăștie materiale antiderapante.

Șoferilor li se recomandă prudență în trafic, să circule cu viteza redusă la limită, pentru a nu fi implicaţi în situații nedorite. Secția Drumuri Naționale a împrăștiat peste 104 tone de sare cu 20 de autoutilaje și personalul ce le însoțește pe principalele drumuri naționale din județ: 12C, 15, 15B, 15C și 15D.

Atenție șoferi! Cod galben de lapoviță și polei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Piatra-Neamț, angajații Publiserv au acționat aseară și astăzi dimineață cu 6 autoutilaje care au împrăștiat sare și nisip pe principale artere ale orașului. De asemenea, angajaților care se ocupă de curățarea manuală a trotuarelor, scărilor și podurilor li s-au alăturat o parte dintre cei care primesc ajutoare sociale.

“Ieri, au fost 8, astăzi în jur de 15, am înțeles că sunt peste 50 de beneficiari, nu știu cum sunt repartizați, la noi ajung câți ajung. Noi le facem instructajul o singură dată, în ziua în care vin pentru prima dată. Primesc de la noi veste de iarnă reflectorizante, lopeți și câte o găletușă cu antiderapant. Vor primi și teuri când va fi zăpadă. Avem cele 20 de găleți mari cu antiderapant care sunt mereu alimentate cu material antiderapant puse în diferite puncte din oraș. Ne-am organizat bine, zicem noi. Nu am avut solicitări deosebite de la Poliția Locală sau de la alte instituții publice. Nu sunt probleme deocamdată și sperăm nici să nu apară”, a precizat Marius Ghineț, directorul Publiserv.

O mașină a societății patrulează în permanență pe străzile orașului pentru a anunța dacă există porțiuni ce trebuiesc curățate și unde este cazul se intervine punctual. (Angela CROITORU)

Articolul precedentFOTO. 21 de artiști pe simezele “Salonului de iarnă” la Galeriile de Artă “Lascăr Vorel”
Articolul următorProiect: punctul de amendă rămâne plafonat la 145 de lei și în 2023
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.