Atenție! Escroci cu Volkswagen! Zic că vor nuci şi vă fură banii!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa în fiecare an, au revenit pe tapet așa-zisele ”furturi prin împrietenire”, și deja există o victimă în județul Neamț (un bărbat de 70 de ani din Timișești). În după-amiaza de 17 octombrie, omul s-a trezit la poartă cu niște necunoscuți, care au coborât dintr-un autoturism VW Passat Break (model 2001-2005), de culoare gri închis și cu numere de Italia. Erau doi bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați s-a arătat interesat să cumpere niște nuci, iar bătrânul i-a spus că are, i-a pregătit nucile și, ca de obicei, escrocii au plătit cu o bancnotă mai mare, ca să vadă de unde primesc rest. Apoi i-au distras atenția bătrânului și unul dintre ei a furat borseta, în care erau 3.600 de euro și 17.400 de lei. După ce și-a dat seama că a fost jefuit, omul a anunțat poliția, iar agenții fac cercetări pentru a stabili cine sunt cei trei indivizi.

”Având în vedere incidența evenimentelor de tipul furtului din locuințe, prin distragerea atenției, produse în această perioadă a anului, recomandăm cetățenilor să nu permită accesul în curți/locuințe a persoanelor necunoscute”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

”Readucem în atenție faptul că pentru sustragerea de bunuri din locuințe, infractorii apelează la diferite pretexte, de la vânzarea de produse, la cumpărarea tichetelor de călătorie, nuci, sau schimbarea unor bancnote. Astfel, aceștia reușesc să observe locul unde persoana vătămată își depozitează economiile și, prin distragerea atenției, sustrag bunurile, ori revin pe timp de noapte cu același scop”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPiatra Neamț: Un bărbat de 60 de ani a murit înghețat
Articolul următorConcursul pentru directori: suspans la Centrul de Excelență și CJRAE Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.