0:00

ATENŢIE! FALŞI ANGAJAŢI E.ON BÂNTUIE PRIN PIATRA NEAMŢ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie de 58 de ani şi un bărbat de 69 de ani din Piatra-Neamţ, vecini de bloc, au fost păcăliţi, vineri după-amiaza, de doi indivizi care le-au bătut în uşă şi le-au spus că trebuie să verifice instalaţia de gaze din apartament. Au mimat că-şi fac treaba, au cerut 70 de lei şi au lăsat contracte de prestări servicii şi chitanţe pentru banii încasaţi. După ce-au plecat, însă, oamenii şi-au dat seama că au fost înşelaţi şi au sunat la poliţie. Agenţii au înregistrat dosar penal pentru înşelăciune şi fac cercetări pentru identificarea falşilor angajaţi E.ON.

„Societăţile de distribuire a gazului metan, a apei sau a energiei electrice, precum şi societăţile de salubrizare anunţă cetăţenii înainte de a efectua verificări la domiciliu şi nu solicită plata pe loc a serviciilor prestate”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Astfel de servicii sunt incluse în facturile emise şi pot fi achitate doar la caseriile societăţilor respective sau la unităţile bancare. Este bine ca orice om să-şi procure o listă cu telefoane utile pe care să o folosească atunci când îi sună la uşă diverse persoane care pretind că reprezintă societăţi de furnizare servicii”.

Poliţiştii le recomandă, de asemenea, cetăţenilor să solicite legitimaţiile de serviciu celor care pretind că trebuie să facă diverse verificări ale reţelelor de utilităţi, iar în cazul în care sunt înşelaţi să sune imediat la 112 pentru că timpul se scurge întotdeauna în favoarea infractorilor. (C. MIRCEA)

Articolul precedentVIN NINSORILE!
Articolul următorVICTORIE!!!! HCM ROMAN – CSM PLOIEŞTI 23 – 15
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.