0:00

Ateliere pentru copii la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț organizează o serie de patru ateliere creative cu titlul „Crăciunul pe meridiane“. Acțiunea are loc în  perioada 16 noiembrie-14 decembrie, în cadrul proiectului anual „Atelierele lui Moș Crăciun” dedicat sărbătorilor de iarnă. Sunt eligibili copiii cu vârste între 9 și 14 ani, iar înscrierile au loc de pe 6 noiembrie, la Filiala de Carte Străină din bulevardul Republicii, nr. 17. Atelierele vor avea loc săptămânal, în zilele de joi, în intervalul orar 16:30-17:30, la Filiala de Carte Străină, începând cu data de 16 noiembrie 2023.

În cadrul întâlnirilor se va povesti despre tradițiile și obiceiurile de iarnă în lume, vor fi audiate și interpretate colinde în română, engleză, franceză, germană și spaniolă și vor fi confecționate ornamente tradiționale de Crăciun. Temele vor fi: 16 noiembrie: Franța-Crèche de Noël (Creșa de Crăciun); 23 noiembrie: Anglia-Angel Christmas Garland (Ghirlanda de îngeri), Carolers (Colindătorii); 7 decembrie: Mexic și Spania-Decorațiuni cu flori Poinsettia (Crăciunița sau Steaua Crăciunului); 14 decembrie: Germania și țările nordice-Calendarul de Advent.

Proiectul «Atelierele lui Moș Crăciun» își propune realizarea unor întâlniri creative pentru dezvoltarea personalității copiilor, în scopul cunoașterii, promovării și valorizării  tradițiilor Crăciunului, dar și pentru dezvoltarea unor abilități, deprinderi de lucru în grup pe diverse arii de interes: comunicare, lectură, interpretare, arta modelării hârtiei, educație prin joc etc.“, a precizat Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Neamț.

(G.S.)

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Bombă de aviație de 50 de kilograme exploziv, detonată controlat
Articolul următorPietrean acuzat de fraudă în Austria: prejudiciul depășește 135.000 euro
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.