0:00

Atelier de pictură pe sticlă la Biblioteca Județeană Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană “G. T. Kirileanu“ Neamț organizează o nouă ediție a Atelierului de pictură pe sticlă. Acțiunea este dedicată copiilor cu vârste între 9 și 14 ani, are loc în perioada februarie – martie 2023, fiind coordonată de Anca Mihalache. Atelierul se va desfășura săptămânal, timp de o oră și jumătate, în fiecare marți, de la 16:30, în sala Info-Club 2.

Participanții vor fi inițiați în tehnicile de bază ale picturii, li se vor completa noțiunile învățate în școală, astfel încât să ajungă să picteze singuri o icoană. Pentru început, vor fi căutate unele modele din cărțile aflate în bibliotecă. Urmează desenarea cu creionul a modelului pe hârtie de calc, desenarea cu tuș pe sticlă, alegerea culorilor și a tehnicii picturale, cu explicații referitoare la tehnicile tradiționale și la tehnicile moderne de utilizare.

Se va trece la pictarea în tempera în straturi succesive și aurire.  În preajma Paștelui va fi organizată o expoziție cu lucrările realizate în cadrul atelierului și vernisarea în prezența părintelui poet Dorin Ploscaru, partener extern al proiectului, când micii pictori de icoane vor primi diplome de participare.

Înscrierea se face în prezența unui părinte sau tutore legal, iar ședințele încep pe 14 februarie. Detalii la telefon 0740812882 și pe email [email protected].

(G.S.)

Articolul precedentProgram mai scurt la Biroul de Relații cu publicul al Primăriei Piatra-Neamţ
Articolul următorUn bărbat și-a pierdut viața după o întoarcere hazardată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.