0:00

Astăzi, Ceahlăul – Concordia: Şase echipe pot “evada” din pluton, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Steaua, conduce în clasamentul Ligii I, cu 19 puncte, urmată de Astra, cu 16 puncte, Petrolul, tot 16, dar cu un meci mai mult disputat, FC Botoșani, cu 15 puncte, Pandurii, cu 14 și Ceahlăul cu 13 puncte. În cazul unei victorii a Ceahlăului în partida de astăzi, cu Concordia Chiajna (ora 19, pe Stadionul Municipal), clasamentul s-ar ”rupe” în două. În plutonul primelor șase formații ar putea intra și formația antrenată de Vasile Miriuță, care, înaintea meciului de astăzi, ocupă locul 6, cu 13 puncte. Singurul rezultat care nu ajută echipa antrenată de Vasile Miriuță este înfrângerea.

Au lăsat dezamăgirea în Giulești

Ceahlăul, pe locul 6, cu 13 puncte, după numai 8 etape scurse din Liga I, poate decide astăzi dacă rupe primele echipe din clasament de plutonul urmăritoarelor. Dacă cineva rostea această frază înainte de începerea campionatului i se răspundea că a făcut o glumă. Tocmai de aceea, după determinarea cu care au jucat elevii lui Vasile Miriuță în aceste 8 etape scurse, comparat cu antijocul din prima repriză cu Rapid, nu pare normal. Desigur că, înlocuirea unor titulari, poate fi o scuză plauzibilă, dar aceiași jucători i-am văzut și în amicalul cu Zimbru Chișinău, în repriza a doua, când Ceahlăul a tranșat soarta meciului. Parcă erau alți fotbaliști! De aceea, se impune reabilitarea în fața propriilor suporteri. ”Din păcate n-am reușit să mergem mai departe în Cupa României. N-am făcut un meci strălucit. Am jucat contra unei echipe care a dorit mai mult victoria ca noi, a avut o altă atitudine și, la sfârșitul celor 90 de minute s-a văzut că a meritat victoria”, a declarat Vasile Miriuță. Referitor la faptul că a înlocuit mai mulți titulari în formula de bază și înlocuitorii lor au ratat o șansă, antrenorul principal al pietrenilor este de părere că nu-și poate face o părere după un meci, cu toate că s-a declarat dezamăgit de prestația lor. ”Nu poți după un joc să tragi niște concluzii. Le-am dat șansă la unii, cei mai tineri, care au jucat mai puțin, dar, din păcate, nu au avut aceeași atitudine care o așteptam eu”, și-a exprimat părerea antrenorul principal al Ceahlăului.

Meci de șase puncte      

Revenind la campionatul Ligii I, Miriuță crede că partida de astăzi cu Concordia este un meci de 6 puncte. ”Este un meci de 6 puncte, pentru că, știm cu toții, noi ne batem cu Chiajna, cu Săgeata, cu Timișoara, cu Botoșaniul, sau Constanța, ori Brașovul. Am dat câteva nume. Cu Steaua, Astra, sau Petrolul, dacă reuşim să luăm puncte, e un bonus. Noi trebuie să câștigăm împotriva echipelor care ne sunt contracandidate. Chiajna este o echipă bună. I-am văzut și cu Petrolul, au un antrenor bun, tânăr. Au jucat bine, chiar dacă au pierdut cu 2-0. I-am urmărit și cu Galațiul, dar pe noi ne interesează ce facem noi. Jucăm acasă, în fața suporterilor și vom face tot posibilul să câștigăm meciul”, a precizat Vasile Miriuță. Ca tehnician, acesta nu crede că programarea meciurilor din 3 în 3 zile este sufocantă pentru jucători, pentru simplul motiv că asta e meseria lor. ”Am jucat cu Astra, apoi cu Rapidul am menajat o serie de jucători. Am făcut antrenament cu ei separat, au avut timp să se odihnească, pentru că au depus un efort mare la Giurgiu. Nu e o problemă intercalarea meciului de Cupă, pentru că orice joc, e mai bun ca un antrenament și pentru asta sunt plătiți. Asta e meseria lor”, crede Vasile Miriuță. Antrenorul principal al Ceahlăului a explicat că nu-l poate folosi pe Marc, suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene, ultimul, care a decis neutilizarea lui în meciul de astăzi, a fost cel încasat etapa trecută, la Giurgiu. Lui, i se adaugă accidentații. ”Stana nu e refăcut sută la sută după intervenția chirurgicală. Ar putea intra în discuții, pentru că s-a antrenat, dar, să vedem… Avem o soluție-două, dar un jucător ca Stana e greu de înlocuit. Lucas Garcia a început să facă alergările, dar e indisponibil și el, nu știu pentru cât timp, deocamdată. Hassani a avut o răceală, l-am băgat cu Rapidul, dar n-a făcut un joc bun. Se mai întâmplă. Constantinescu e refăcut și s-a văzut că în meciul cu Rapidul a fost printre puținii care s-a zbătut, a vrut”, a explicat Vasile Miriuță.

Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!

Tehnicianul pietrenilor și-a reafirmat din nou dorința de a antrena Ceahlăul, în ciuda dorinței diriguitorilor lui CFR Cluj care îl dau ca și transferat în Gruia. ”S-a văzut că atunci când nu merge o echipă, se vorbește de schimbarea antrenorilor. Eu, sincer, nici nu mă gândesc să plec de la Ceahlăul. Mă simt foarte bine aici, vă mai spun încă o dată și sper din tot sufletul să avem rezultate cât mai bune și la sfârșitul campionatului să ocupăm un loc cât mai bun. S-a scris în presă. Eu n-am vorbit cu nimeni, să pot să spun că m-a sunat cineva. În Europa se vorbește de fotbalul german la ora actuală, pentru că ăsta e adevărul. Când îi vedem pe Bayern Munchen și pe Dortmund cum joacă, ți-i mai mare dragul să te uiți la ei! Problema care se pune este să implementăm și noi ce e bun în fotbalul românesc”, este de părere Vasile Miriuță.

Victoria se contabilizează

Antrenorul principal al Ceahlăului spune că își dorește toate punctele, pentru că, în cazul unei victorii, echipa pietreană ar ”rupe” plutonul în două. În cazul unei victorii, Ceahlăul s-ar situa în plutonul fruntaș, între primele 6 formații. ”Victoria este cel mai important lucru. Dacă am putea face și spectacol, ar fi ceva senzațional. Eu zic că va fi un meci, nu crucial, că poate e prea mult spus, dar dacă vom câștiga, vom rămâne acolo, sus și ne rupem de celelate formații. Important este să nu pierdem. Chiajna are jucători ofensivi, dar noi trebuie să jucăm ce vrem noi și dacă ne facem treaba, vom câștiga. Nu trebuie să ne luăm după faptul că au pierdut la scor cu Galațiul, pentru că niciun meci nu seamănă cu celălalt. Eu le-am spus băieților că, dacă nu tratăm meciul cu cea mai mare seriozitate, vom avea probleme”, a concluzionat Miriuță.

Astăzi, Ceahlăul – Concordia: Şase echipe pot “evada” din pluton, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Astăzi, Ceahlăul – Concordia: Şase echipe pot “evada” din pluton, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

Foto: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentTelegondolă gratuită cu cuponul de pensie
Articolul următorTorța armoniei la Piatra Neamț