pietricica turism

Cristi Vatajelu

După ce nu a reușit să deconteze niciun leu în cadrul contractului de asociere pe care îl are încheiat cu Consiliul Județean Neamţ, Asociația Club Sportiv Ceahlăul 05 a trecut la contraatac, mai ales ca urmare a diminuării sumelor din contract, diminuare propusă de consilierul județean Dan Vasile Constantin. Pe adresa Consiliului Județean a sosit o convocare pentru o mediere, ”cu scopul de a evita demararea procedurilor litigioase având ca obiect pretenții ce derivă din încheierea acordului de asociere”. Urmează un scurt istoric al asocierii, unde se vorbește depre obligația Consiliului Județean Neamţ de a plăti 90.000 lei lunar și de cea a asociației, de a o cheltui, cu documente justificative.

În adresă se vorbește și despre o posibilă plângere penală împotriva ”persoanelor răspunzătoare pentru situația creată, pentru infracțiuni legate de modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu”.

Ședința de mediere ar trebui să aibă loc la sediul Asociației, pe 4 septembrie. Probabil la ședință se va discuta și despre modul în care s-au pus la dispoziția Consiliului Județean Neamţ documentele justificative ale plăților făcute de asociație. Interesant este că această convocare are loc imediat după ce într-o ședință a CJ Neamţ s-au luat sume din acest contract de asociere, fără ca respectivul act să fie modificat. (V. BĂLĂNESCU)